© 2010–2022 Millas Mat

Kokosmakroner

enkel og rask julekake

Dette er en av de enkleste og raskeste julekakene som finnes og de kan lages i god tid siden de skal i fryseren. Koskosmasse selges i nærsagt alle butikker og siden disse lages uten hvetemel er de også allergivennlige. De blir seige og kremete med en fin smak av kokos men om du vil kan du tilsette litt ekte vaniljeekstrakt. Jeg liker å lage makronene så små at man bare kan poppe de i munnen så denne oppskriften gir omlag femti stykker.

Ingredienser

200 gr kokosmasse eller finhakkede kokosflak

200 gr sukker

fire eggehvitter

Varm opp kokosmasse og sukker sammen med eggehvitte i en tykkbunnet kjele eller en gryte på svak varme. Rør regelmessig og husk at dette tar litt tid så vær tålmodig.

Når massen kan formes til små topper uten å falle sammen er den klar. Sett ovnen på 175-200 °C og kle to bakeplater med papir og smør papiret med litt smør. Makroner er klissete og dette gjør at de slipper papiret lett etter steking. Bruk en teskje til å forme så jevne topper du kan og husk å ha litt avstand mellom dem. Steketiden ligger på omlag ti minutter men følg godt med siden ovner varierer mye. Makronene skal være lett gylne på toppen.

For at de skal holde seg myke og seige er det best å fryse de og deretter ta opp litt og litt. De tiner raskt i romtemperatur.