© 2010–2021 Millas Mat

Southern cococupcakes - kokoscupcakes med sitronglasur

en oppskrift fra Masterchef USA

En kombinasjon av smakene kokos, frisk sitron og vanilje gjør disse cupcakes til noe helt utenom det vanlige. De dekkes også av en tynn sitronglasur og toppes med sprø ristede kokosflak så man får litt god crunch på toppen. Dette er en amerikansk sørstats-oppskrift som er nærmere 100 år gammel og som opprinnelig ble bakt som en hel kake. Kokosflak kan kjøpes i helsekost eller i butikker som har et godt utvalg av tørket frukt. Bare husk å vokte de som en hauk når de ristes i pannen for de brenner seg utrolig raskt, men det er viktig for smaken at de får en runde på varmen så ikke dropp dette steget.

Ingredienser

gir ti til tolv små cupcakes:

115 gr mykt smør

200 gr sukker

ett helt egg og to eggeplommer (sammenpisket)

160 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

en kvart teskje havsalt

0,8 dl helmelk

en teskje kokosmelk

en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

——

sitronglasur:

115 gr melis

to teskjeer friskpresset sitronsaft

en klype revet sitronskall

to spiseskjeer vann

ristede kokosflak til pynt

Sett ovnen på 175 °C og finn frem et muffinbrett som rommer tolv stykker. Sett papirformene oppi og finn frem en bakebolle. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og salt. Pisk deretter smøret mykt og tilsett sukkeret litt etter litt. Så tilsetter du egget og eggeplommene og mikser videre til alt er godt blandet.

Tilsette deretter litt av melblandingen og melken vekselvis mens maskinen går. Avslutt med å tilsette kokos og vanilje. Fordel deretter røren i formene og bak de i omlag 20-25 minutter inntil de er ferdige og lett gylne. Ta de ut og la de avkjøle seg noe i brettet før de vippes ut på kakeristen.

Mens kakene avkjøler seg kan du lage glasuren. Pisk sammen sitronskall og saft sammen med melisen og tilsett ytterligere to spiseskjeer vann. Dypp de avkjølte kakene i glasuren og dypp de deretter nedi ristede kokosflak. La de sette seg en halvtimes tid før servering så glasuren får stivnet.