Nigellas klassiske cupcakes med mange variasjoner

til alle anledninger og for alle smaker

Her har du Nigella Lawsons universale superoppskrift på cupcakes som du kan smaksette og dekorere akkurat slik du vil. Lag melisglasur, sitronglasur, smørkrem, sjokoladeglasur med mer for her har du en ypperlig mulighet til å la kreativitet og egen smak din få fritt spillerom. Men up to a point som Nigella ville sagt. Her er mine med grovhakket sjokolade i røren og sjokoladefrosting fra denne oppskriften.

Ingredienser

gir tolv ferdige cupcakes:

125 gr hvetemel

125 gr sukker

125 gr mykt usaltet smør

to egg (125 gr)

to spiseskjeer helmelk eller fløte

en teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

Sett ovnen på 200 °C og bland sammen alle ingrediensene på en gang i en foodprosessor, det eneste du må passe på er at smøret er svært mykt slik at det blendes helt inn i røren og ikke etterlater seg klumper.

Fordel røren i tolv små muffinsformer eller seks store. Steketiden vil ligge på 15-20 minutter for de små og 20-25 minutter for de store.

For å variere kan du lage marmormuffins. Da blande du halvparten av røren sammen med en spiseskje god kakao og forsiktig blande sammen de to kakerørene med en gaffel for å lage striper. Jobb sakte og rolig og fyll formene på vanlig måte. noe annet du kan lage er sitronmuffins. Bare tilsett saft og revet skall av en sitron i røren før du fyller formene. Nydelige til te.

Dekorer og server.

Frysetips: Hvis du skal fryse noen av muffinsene, frys de så snart de er avkjølt, ikke la de ligge fremme i mange timer. Når du skal tine dem, sett de i kald ovn og sett ovnen på 150 °C og la de stå i ca. 15 min. Da smaker de som nybakte.