© 2010–2020 Millas Mat

Klassiske allround-cupcakes

til alle anledninger

Her har du Nigella Lawsons universale superoppskrift på cupcakes som du kan smaksette og dekorere akkurat slik du vil. Lag melisglasur, sitronglasur, smørkrem, sjokoladeglasur med mer for her har du en ypperlig mulighet til å la kreativiteten din få fritt spillerom. På bildet har jeg laget de i anledning Halloween.

Klassiske allround-cupcakes

Ingredienser

125 gr hvetemel

125 gr sukker

125 gr mykt usaltet smør

to egg

to spiseskjeer melk eller fløte

en teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

Sett ovnen på 200 °C og bland sammen alle ingrediensene på en gang i en foodprosessor, det eneste du må passe på er at smøret er svært mykt. Det som skjer hvis smøret ikke er mykt nok er at du får små smørklumper i røren som under steking vil lage hull inni i ferdigstekte muffinsene.

Fordel røren i tolv vanlige muffinsformer eller seks store amerikanske. Steketiden er ca. 15-20 minutter for de små og 20-25 minutter for de store.

Noen variasjonsforslagkan være å lage marmormuffins. De lager du ved å blande halvparten av røren sammen med god kakao og forsiktig blande sammen de to kakerørene med en gaffel for å lage striper. Jobb sakte og rolig og fyll formene på vanlig måte. En annen variant er å lage sitronmuffins. Bare tilsett saft og revet skall av en sitron i røren før du fyller formene. Det er min favoritt til nytrukket te.

Frysetips: Hvis du skal fryse noen av muffinsene, frys de så snart de er avkjølt, ikke la de ligge fremme i mange timer. Når du skal tine dem, sett de i kald ovn og sett ovnen på 150 °C og la de stå i ca. 15 min. Da smaker de som nybakt.