Kirsebærconfit og mandelcookies

oppskrift fra matskribent Rachel Khoo

Den kitchy siden av meg elsker de små glassene med syltede kirsebær og skal jeg lage milkshake eller en iskremdessert MÅ jeg ha dem. Disse søte små kakene er enkle å lage så lenge du har et glass med skålede mandler. Den ingrediensen kan kjøpes ferdig men som oftest er mandlene tørre og seige så jeg gjør det helst selv. Denne oppskriften er fra Rachel Khoo men denne oppskriften er minivarianter de de originale. Vil du ha større cookies må du ikke glemme å justere steketiden.

Ingredienser

250 gr mykt smør

125 gr sukker

125 gr lys brunt muscavadosukker

en teskje ekte vaniljeekstrakt

375 gr havregryn (ikke bruk den snarkokte typen)

100 gr hvetemel

en spiseskje bakepulver

100 gr skålede mandler

100 gr kirsebær confit (cocktailbær)

to store egg

Fremgangsmåte

Pisk smør, begge sukrene og vaniljen til en lett og kremete masse. Mens maskinen jobber blander du havregryn, hvetemel og bakepulver i en bolle og vender inn hakkede mandler og kirsebær så de dekkes av melet. Tilsett blandingen i smøret og knekk i eggene. Rør det hele sammen til en jevn kakedeig og kle to stekeplater med bakepapir. Skru ovnen på 170 °C og trill hasselnøtt-store kuler og legg de på brettene med noe avstand. Jeg pleier å steke seksten om gangen så de ikke flyter i hverandre under steking. Stek kakene i omlag ti minutter.

La kakene bli kalde på brettet før du bruker en stekespade til å flytte de over på rist for komplett avkjøling. Oppbevar kakene i en tett boks.