Kefirkake med O'Boyglasur

en favoritt i langpanne

Når ingredienslisten sier liter så vet du at det er snakk om en langpannekake og denne er farlig god. Den er saftig på grunn av kefirmelken og dekkes med et generøst lag deilig lys sjokoladeglasur. Så når du trenger kake til mange så er det denne du vil gå for. Glem alt om tørre langpannekaker som bare smaker mel. Det er også verdt å merke seg at kaken ikke inneholder egg og dermed kan den trygt spises av de som er allergiske mot det. Kaken er lett å frakte med deg og tåler godt litt varierende temperatur (innenfor rimelighetens grenser).

Ingredienser

en liter kefirmelk

250 gr smeltet smør

en liter sukker

halvannen liter hvetemel

tre teskjeer natron (kan ikke byttes ut med bakepulver)

fire teskjeer malt kanel

——

O’ Boyglasur:

100 gr smeltet smør

300 gr melis

to teskjeer ekte vaniljesukker

tre til fire spiseskjeer O’ Boy sjokoladepulver (Nesquick er også lov)

tre til fire spiseskjeer sterk kaffe

Smelt smøret til kaken og sett det til side for lett avkjøling. Sett ovnen på 175 °C og kle en langpanne med bakepapir. Smør det godt.

Ha hvetemel, sukker, kanel og natron i miksebollen og rør det godt sammen. Hell i kefirmelken mens maskinen går og avslutt med det smeltede smøret. Hell røren i langpannen og stek kaken i en time på nederste rille i ovnen. Sjekk med en kakenål at den er ferdig og la den avkjøle seg helt i langpannen før du bruker en stor kakerist til å vende den ut. Fjern bakepapiret med en gang.

Smelt smøret til glasuren og rør inn alle de øvrige ingrediensene. Spre den utover den avkjølte kaken og la den stivne. Del den deretter inn i firkanter og server. Kaken kan fryses med glasuren på.