© 2010–2022 Millas Mat

Juridisk sjokoladekake - Café Sting

kakeoppskriften som havnet i retten

Denne kaken har fått sitt navn fordi oppskriften faktisk endte opp i en rettssak. En forsmådd servitør ved en la ut denne oppskriften på nettet for å hevne seg på eieren. Kaken var en av deres spesialiteter og svært mange oppsøkte stedet nettopp for å få seg et stykke av herligheten. Om den fortsatt er på menyen vet jeg ikke og man er heller ikke sikker på om kaken faktisk kommer derfra - men den er i hvert fall enkel å bake selv og den smaker fantastisk. Kaken bør lages dagen før den skal spises så man har nok tid til avkjøling. Vil du ha en mindre og høyere kake med mer krem kan du lese hvordan det gjøres nederst i fremgangsmåten.

Ingredienser

til kaken:

125 gr smør eller melange

en dl vann

tre spiseskjeer mørk usøtet bakekakao eller (gjerne dutch-process)

en teskje ekte vaniljesukker

fire egg, skilte

250 gr sukker

150 gr hvetemel

tre teskjeer bakepulver

----

til kremen:

to egg

en dl kremfløte (kan ikke erstattes med lettere fløte)

135 gr sukker

50 gr mørk kokesjokolade

125 gr smør eller melange

en teskje ekte vaniljesukker

Sett ovnen på 175 °C og sett stekeristen lavt i ovnen. Smelt smøret i en kjele og tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn eggeplommene. Tilsett hvetemel, sukker og bakepulver og pisk alt til en glatt røre. Stivpisk eggehvitene og vend de inn til slutt. Hell røren i smurt springform med bakepapir i bunnen og stek kaken i ca. 45 minutter på nederste rille og kjenn etter med en kakenål eller en liten kniv om kaken er ferdig. La den hvile i minst tretti minutter før du tar den ut av formen men jeg lar den gjerne stå i en time før jeg tar de ut, vender de opp ned og fjernet bunnen på formen og bakepapiret. Så får de ligge der i en time til før jeg pakke de inn i plast og setter de kaldt. En kald kakene er mye lettere å dele i to.

Til kremen så koker du opp kremfløte, egg og sukker, trekk kjelen av platen og rør i sjokolade, smør og vaniljesukker. Hell kremen i en metallbeholder (feks. et litermål) og sett i vasken med kaldt vann for å kjøle ned kremen raskt. Settes så i kjøleskap til den er helt kald og skikkelig stiv. Dette pleier å ta omlag seks til åtte timer så sett den gjerne kaldt over natten.

Ha kremen i en kjøkkenmikser og pisk den opp på maks hastighet i omlag fire til fem minutter, da vil den bli lysere og luftigere. Del den kalde kaken i to og fyll den med i overkant av 1/3 av kremen, legg på kaketoppen, press lett ned og smør resten av kremen oppå og på sidene av kaken. Pynt den etter eget ønske med ristede mandelflak, revet sjokolade, strøssel eller kandiserte fioler.

Sett kaken kaldt i noen timer før servering.

Kaken kan også bakes i to såkalte sandwichformen på 20 cm. Lag dobbel porsjon krem og del hver av kakebunnene i to. Da får du en mindre og høyere kake med tre lag krem som på bildet. Steketiden på kakebunnene blir omlag tretti minutter.