© 2010–2020 Millas Mat

Juridisk sjokolade

kakeoppskriften som havnet i retten

Denne kaken har fått sitt navn fordi oppskriften faktisk endte opp i en rettssak. En forsmådd servitør ved en cafè la ut denne oppskriften på nettet for å hevne seg på cafeens eier. Kaken var en av deres spesialiteter og svært mange oppsøkte stedet nettopp for å få seg et stykke av herligheten. Om den fortsatt er på menyen vites ikke men den er hvertfall enkel å bake selv. Kaken bør lages dagen før den skal spises og jeg har i denne oppskriften presisert at du ikke bør bruke ekte smør siden smaken blir for overstrømmende.

Ingredienser

til kaken:

125 gr Melange

en dl vann

tre spiseskjeer mørk usøtet bakekakao eller dutch-process cocoa

en teskje ekte vaniljesukker

fire egg (skilles)

250 gr sukker

150 gr hvetemel

tre teskjeer bakepulver

——

til kremen:

to egg

en dl kremfløte (kan ikke erstattes med lettere fløte)

135 gr sukker

50 gr mørk kokesjokolade

125 gr Melange

en teskje ekte vaniljesukker

Sett ovnen på 175 °C og sett stekeristen lavt i ovnen. Smelt smøret i en kjele og tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og pisk inn eggeplommene. Tilsett hvetemel, sukker og bakepulver og pisk alt til en glatt røre. Stivpisk eggehvittene og vend de inn til slutt. Hell røren i smurt springform og stek kaken i ca. 45 minutter på nederste rille og kjenn etter med en kakenål eller en liten kniv om kaken er ferdig. La den hvile i minst 30 minutter før du tar den ut av formen.

Til kremen så koker du opp kremfløte, egg og sukker, trekk kjelen av platen og rør i sjokolade, smør og vaniljesukker. Hell kremen i en metallbeholder (feks. et litermål) og sett i vasken med kaldt vann for å kjøle ned kremen raskt. Settes så i kjøleskap til den er helt kald og skikkelig stiv. Dette pleier å ta omlag seks timer.

Ha kremen i en kjøkkenmikser og pisk den opp på maks hastighet i omlag fire til fem minutter, da vil den bli lysere og luftigere. Del den kalde kaken i to og fyll den med i overkant av 1/3 av kremen, legg på kaketoppen, press lett ned og smør resten av kremen oppå og på sidene av kaken. Pynt den etter eget ønske med f.eks. hakkede peanøtter, ristede kokosflak, mandelskiver, sprinkles (som på bildet) eller sjokoladestrø og sett den så kaldt.

Kaken blir best om den får stå til neste dag eller minst seks timer i kjøleskap så den får satt seg skikkelig.