© 2010–2022 Millas Mat

Julia Childs franske sjokoladekake

det søte punktum

Denne kakeoppskriften har vært publisert i utallige avisartikler og bakt av mange tv-kokker, men jeg ville ha den med - rett og slett fordi den er helt fantastisk. Kaken bakes uten bakepulver, det er de piskede eggehvittene som sørger for at kaken heves litt, men den blir ikke særlig høy. Den skal nemlig være litt rå i midten, det er det som gjør kaken så saftig og uforglemmelig. Denne kaken er som sagt publisert av mange, men endel har slurvet når de har konvertert oppskriften fra amerikanske til europeiske mål. Jeg kan garantere at dette er den korrekte oppskriften.

Ingredienser

to spiseskjeer kaffe, rom eller cognac

120 gr sjokolade

100 gr smør

100 gr sukker

tre skilte egg

en spiseskje sukker

en klype havsalt

50 gr malte mandler

to dråper mandelessens

50 gr hvetemel

——

glasur:

100 gr sjokolade (bruk vanlig Dronning)

fem spiseskjeer smør

to spiseskjeer sterk kaffe

mandelflak til pynt

Sett ovnen på 175 °C og smør en 24 cm. springform. Legg bakepapir i bunnen og smør dette også.

Smelt sjokolade og kaffe/rom i vannbad. Pisk smør og sukker lett og hvitt, tilsett eggeplommene. Pisk eggehvitter sammen med en spiseskje sukker og havsalt. Bland smeltet sjokolade, mandler, mandelessens og det piskede smøret. Tilsett 1/3 av eggehvittene så røren blir luftigere. Tilsett deretter mel og eggehvittene vekselsvis til du har en glatt røre. Bruk en slikkepott og husk rolige bevegelser.

Hell røren i formen og stek den på midterste rille i ca. 25 minutter. Kaken skal fortsatt være ørlite sjelven. La kaken avkjøle seg noe i formen før du tar den ut og lar den avkjøle seg helt på rist,

Til glasuren så smelter du sjokolade og kaffe over vannbad og rører inn smøret. Sett bollen i vasken med iskaldt vann for å kjøle den ned og pisk til glasuren blir tykk og fin til å smøres over kaken. Pynt med mandelflak.