Jubileumspavlova

til de store festdagene

En pavlova gjør seg til festlige anledninger og så lenge du passer på at kremen ikke er for søt og at du ikke er knipen på god frukt så blir dette en herlig og frisk kake. Denne varianten serverte jeg til 17. mai så da passet det godt med noen flagg også.

Ingredienser

marengsbunn:

fire store eggehvitter

250 gr sukker

to spiseskjeer maisenna

en teskje hvitvinseddik

tre dråper ekte vaniljeekstrakt

——

en halv liter kremfløte

200 gr friske blåbær

125 gr friske bringebær

350 gr friske jordbær

noen friske blader sitronmelisse

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C og kle en stekeplate med bakepapir.

Pisk eggehvittene til de begynner å binde seg sammen og tilsett spiseskje etter spiseskje med sukker mens maskinen går. Når alt sukkeret er brukt opp skal du stå igjen med en skinnende blank og stiv marengsmasse. Tilsett maisenna, eddik og vanilje og bruk en slikkepott til å vende det godt inn i marengsen.

Dropp massen midt på stekeplaten og spre den utover til en jevn rundt kake på omlag 20 cm i diameter. Bruk slikkepotten til å glatte ut sidene og toppen og sett den midt i ovnen. Skru ned temp. til 150 °C og la den stå i ca. 1-1 1/4 time. Når marengsen er ferdig skal den være sprø langs kanten og ha en helt tørr overflate med fine sprekker.

Skru av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt. La marengsen avkjøle seg helt i ovnen før du tar den ut. Dette er viktig for det ferdige resultatet så marengsen ikke blir tørr inni.

Rett før servering pisker du kremen så den er fyldig men ikke rennende og danderer den på toppen av marengsen. Arranger frukten på toppen av kremen og skjær gjerne jordbærene i vifteform slik du ser på bildet.