© 2010–2022 Millas Mat

Jordbærkake Hans Majestet

gratulerer med dagen pappa

Vi er så heldige og ha fabelaktige jordbær hjemme i hagen og min far som hadde bursdag midt i juli fikk alltid jordbærkake med selvdyrkede bær. Vi gjør litt ekstra ut av den og kombinerer fløtekrem sammen med en lekker jordbærmousse og knasende sprø hjemmelaget krokan og du kan tro den smaker nydelig. Selve kaken og fyllet lager du dagen før den skal serveres.

Ingredienser

et stort sukkerbrød

en porsjon hjemmelaget krokan

en halv liter pisket krem

tre spiseskjeer sukker (til kremen)

to kurver friske rensede jordbær i skiver

noen spiseskjeer melk til dynking

——

jordbærmousse:

100 gr friske rensede jordbær

50 gr sukker

saften av en halv sitron

en halv pakke Freia jordbærgelè

halvannen dl kremfløte

en halv teskje sukker

Bak sukkerbrødet etter oppskriften og mens det står i ovnen kan du begynne på jordbærmoussen siden den trenger litt tid til avkjøling. Legg bærene i en kjele sammen med sitronsaft og sukkeret. Kok opp og la det koke i en fem minutters tid. Når jordbærene er møre så moser du de godt med en stavmikser eller i en blender og siler det hele av nedi en bolle. Dette er viktig for at moussen skal bli glatt uten alle frøene.

Dryss deretter i gelèpulveret og rør det godt inn. Sett blandingen kaldt i ett par timer så den får stivne noe med ikke helt. Pisk den godt opp i en mikser og vend deretter inn pisket krem (fløten og halv teskje med sukker). Her er det best å bruke en slikkepott. Sett deretter moussen kaldt ett par timer. Lag deretter krokanen etter oppskriften og la den avkjøle seg.

Del sukkerbrødet inn i tre jevnt tykke lag og legg bunnen på et passende flatt kakefat. Dynk bunnen med litt melk og smør deretter på et lag med pisket krem og legg på friske skiver med jordbær og dryss over litt krokan. Deretter den midterste kakebunnen, litt mer melk til dynking og så jordbærmousse og nok et lag med skivede jordbær og litt mer krokan. Deretter legger du på toppen og presser lett ned med håndflatene men ikke hardt. Bare nok til at kaken fester seg litt sammen.

Bruk en spatelkniv og spre et tynt lag med krem over hele kaken og la den hvile kaldt til neste dag. Pynt kaken slik du ønsker med mer bær og pisket krem samt resten av krokanen.