© 2010–2020 Millas Mat

Irske havrerundstykker med stout

til teen eller suppen

Seige, smakfulle irske godbiter. Litt bittert, litt søtt og veldig, veldig godt. Nyt dem med syltetøy og godt smør slik de gjør på de britiske øyer, og ikke glem teen, for sterk svart te skal det være, gjerne med melk i. De kan også med stort hell serveres til suppe. Denne oppskriften tilskrives Nigella Lawson og er fra hennes bok Kitchen. Jeg liker å variere oppskriften litt med tørkede tranebær, rosiner eller grovhakkede hasselnøttkjerner i deigen som gir ekstra god smak.

Irske havrerundstykker med stout

Ingredienser

400-450 gr hvetemel

100 gr havregryn

to teskjeer havsalt

to teskjeer natron

tre dl irsk stout feks. Guinness

halvannen dl yoghurt naturell

tre spiseskjeer solsikkeolje

tre spiseskjeer nøytral honning

litt ekstra havregryn til pynt

Sett ovnen på 220 °C og kle en bakeplate med papir. Bland sammen mel, havregryn, salt og natron i en bakebolle. Pisk sammen stout, yoghurt, honning og olje i en liten mugge.

Lag en grop i melblandingen og hell i væsken, bruk en tresleiv til å rolig mikse det tørre med det fuktige til du har en seig fin masse som slipper bollen noe. Ta litt mel på hendene og form ut ti til tolv rundstykker og dryss på noen ekstra havregryn. Bak de i ca. 15-20 minutter og bank på undersiden av rundstykkene, er lyden hul er de ferdige. Rundstykkene bør spises samme dag de er bakt.