Hokkaido Chiffon cupcakes med ekte vaniljekrem

myke som fløyel

I Japan lages disse helst med melk og fløte fra Hokkaido. Melisen på toppen av kakene symboliserer snøen siden byen er en av landets mest snørike. Legg merke til at disse ikke inneholder bakepulver, eggene står for hevingen. De smaker som et svært luftig sukkerbrød og med kremen inni blir de som lette fluffy skyer. Det er nok derfor de kalles chiffon. Her har jeg dekorert mine med et stort fint blåbær men bruk gjerne noe annet om du vil.

Ingredienser

gir tolv ferdige cupcakes:

tre egg, skilte

60 gr sukker

40 ml nøytral olje (solsikke, mais eller raps)

40 ml helmelk

100 gr siktet hvetemel

en porsjon ekte vaniljekrem

siktet melis og evt. friske bær til pynt

Fremgangsmåte

Lag vaniljekremen etter oppskriften, fyll den i en sprøytepose med en stjernetupp og legg den i kjøleskapet (lukk posen med en klips). Lag gjerne kremen kvelden før så den kan ligge kaldt over natten.

Sett ovnen på 170 °C og sett opp tolv papirformer på muffinbrettet.

Skill eggene og sett hvittene i kjøleskapet så de holder seg kalde. Tilsett 20 gr. av sukkeret i eggeplommene og pisk de til en fyldig eggedosis. Pisk deretter inn oljen, så melken og sikt inn hvetemelet. Pisk godt mellom hver gang. Røren blir tykk på dette stadiet - det er normalt.

Pisk eggehvittene med resten av sukkeret (40 gr.). Tilsett det gradvis mens hvittene piskes til du har en stiv og blank masse. Vend inn halvparten av marengsen i røren og pisk godt. Bruk en slikkepott til å vende inn resten av marengsen med rolige bevegelser til du har en glatt og jevn røre.

Fyll formene 2/3 fulle og bak de i ca. 20-25 minutter inntil de er lys gylne. La de avkjøles helt på kakeristen (beregn en drøy halvtime). Når de skal fylles stikker du tuppen av sprøyteposen ned i kaken og presser forsiktig mens du dreier på kaken så kremen fordeles jevnt inni. Legg et helt bær eller en skive jordbær oppå den lille kremtoppen og sikt over melis før servering.