Hjerterdamens kanelkake

minner fra New England

Denne kaken er opprinnelig fra en kokebok trykket i New England mot slutten av 1800-tallet der den beskrives som den fineste kaffekake til servering av ekstra betydningsfulle gjester. Jeg har bakt denne både med lettrømme og seterrømme og kan trygt anbefale det siste. Det gjør kaken saftig og holdbar og gir den en lett syrlig smak som står seg godt til den søte smaken av sukker og den aromatiske kanelen.

Ingredienser

230 gr seterrømme

170 gr smeltet og avkjølt smør

300 gr sukker

300 gr hvetemel

75 gr valnøttkjerner

halvannen teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljeekstrakt

tre egg

en teskje malt kanel

50 gr sukker

melis til pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C og smør en bundtform eller en ringform med smør eller formfett. Vær nøye og se til at du kommer til overalt. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett rømme, smør og hvetemel i røren og fortsett deretter med vanilje, bakepulver og rør tilslutt inn hakkede valnøtter.

Bland resten av sukkeret med kanel i en liten bolle og fyll halvparten av røren i den smurte kakeformen, dryss på kanel og sukkerblandingen og deretter har du i resten av røren. Ta en kakenål eller en spisepinne og rør forsiktig ned i kakeformen for å lage et mønster inni kaken.

Stek kaken i ca. ti minutter i ovnen, skru deretter ned temperaturen til 175 °C og stek kaken i vel 40 minutter til. Sjekk med en kakenål at den er ferdig. La kaken avkjøle seg godt i formen før du forsiktig hvelver den over på en fat og lar den bli helt kald. Server kaken med et dryss melis og pisket fløte eller vaniljeis.