© 2010–2022 Millas Mat

Havreflarn - tynne, gylne og sprø

til sommerdager på trappa med kald saft eller til jul

Jeg har ikke vokst opp med at disse ble bakt til jul men min mann har, så da skal vi selvsagt bake dem. Jeg synes det er både hyggelig og rettferdig og ta med oss våre egne minner fra julen da vi var barn. Det er jo heller ingen ulempe at disse er enkle og bake en rolig førjulskveld. En ting dog - det er viktig å bruke den rette typen havregryn, den vanlige typen kan nemlig lett bli litt for harde og seige i de ferdigstekte kakene så bruk de lettkokte.

Ingredienser

gir 25-30 ferdige kaker:

150 gr meierismør, smeltet

200 gr havregryn, lettkokt type

to egg

250 gr sukker

to spiseskjeer hvetemel

to teskjeer bakepulver

Sett ovnen på 200 °C og legg bakepapir på to stekebrett. Ha havregrynene i en bolle og hell over smeltet smør. Rør det lett sammen. Pisk egg og sukker til en fyldig eggedosis og bland inn havregrynene med en slikkepott før du vender inn hvetemel og bakepulver. Vend det hele sammen med rolige bevegelser.

Bruk to teskjeer og sett seks topper på hvert stekebrett. De flyter MYE utover så de trenger litt plass. Stek de i omlag fem til seks minutter eller til de er gylne langs kanten.

La de avkjøles noe på brettet før de flyttes over på en kakerist slik at de blir kalde og sprø. Deretter kan de legges over i en tett kakeboks.