© 2010–2021 Millas Mat

Halloween Spooky Snickerdoodles

klipp i lakrisen

Til Halloween er det fint å lage noe med det amerikanerne kaller Pumpkinspice. Det er rett og slett en krydderblanding bestående av kanel, ingefær, allehånde, muskat og nellik som vi er til lands lett kan mikse opp selv og bruke i bla. disse deilige cookiesene. Du trenger selvsagt ikke å pynte dem hvis du vil bake dem utenom Halloween også - de smaker så godt at du kanskje også vil ha dem til jul?

Ingredienser

gir omlag 18-20 snickerdoodles:

185 gr hvetemel

en halv teskje natron

en kvart teskje kremotartari (cream of tartar)

en kvart teskje finknust havsalt

en halv teskje malt kanel

en halv teskje malt ingefær

en kvart teskje malt allehånde

en kvart teskje malt nellik

en klype malt muskatnøtt

115 gr smør

115 gr sukker

65 gr lys brunt sukker (light brown sugar)

en teskje vaniljeekstrakt

et stort egg

----

50 gr sukker + to teskjeer malt kanel

La ut smøret i god tid før du skal bake slik det at det får romtemp. og blir mykt nok.

Tilsett hvetemel, natron, kremotartari, havsalt og alle de malte krydderiene i en bakebolle og bland det godt sammen. Rør deretter smør, hvitt sukker og brunt sukker sammen til en luftig krem før du tilsetter egg og vanilje og pisker det godt inn til en jevn masse. Bland inn melet i smøret til du får en myk og lett formbar kakedeig uten synlig mel. Dekk den med plastfolie og sett den kaldt i en times tid.

Gjør i stand kanelsukkeret på en tallerken og kle to bakeplater med bakepapir. Sett ovnen på 175 °C.

Rull kuler av deigen (ca. to spiseskjeer deig pr. kule) og dekk de i kanelsukkeret. Sett de på platen og prss de lett ned så de ikke ruller avgårde. Stek åtte kaker pr. plate i ca. 10-12 minutter. La de avkjøle seg i noen få minutter på platen før du flytter de over på en rist for komplett avkjøling.

Pynt kakene med melisglasuren fra Mummi pepperkakehus-oppskriften (lag en halv porsjon). Denne glasuren blir ekstra seig og blank. Dekorer med lakrissnører eller passende "spooky" strøssel.