Halloween Pumpkin Cupcakes

gresskarmuffins med glasur

Hvis du er glad i krydderkake er jeg ganske sikker på at du vil like disse muffinsene med most gresskar og alle de kjente krydderiene som kanel, nellik, allehånde, kardemomme og ingefær. De toppes med et tynt lag av søt glasur og crunchy nøtter. Gresskarets historie her til lands er ennå ganske fersk og ikke alle butikker fører dem men i innvandrerforr. har du god sjans for å finne både ferske og hermetiserte varianter av denne utrolig versatile grønnsaken.

Ingredienser

gir tolv ferdige cupcakes:

240 gr hvetemel

to teskjeer bakepulver

en teskje natron

200 gr sukker (bland gjerne hvitt og lys brunt sukker)

en teskje malt kanel

en halv teskje malt ingefær

en halv teskje malt nellik

en halv teskje malt allehånde

en kvart teskje malt kardemomme

80 ml nøytral olje (raps, mais, solsikke eller peanøttolje)

en boks (400 gr) most gresskarpure*

to store egg

----

glasur:

90 gr siktet melis

2 1/2 spiseskje lønnesirup

en liten håndfull grovhakkede valnøtt - eller pecankjerner

Sett ovnen på 180 °C og sett opp tolv papirformer i et muffinsbrett.

Bland sammen alle de tørre eingrediensene i en romslig bakebolle og lag en fordypning i midten. Pisk sammen gresskarpure, olje og egg som du heller nedi krateret. Miks det hele godt sammen men ikke overmiks, da kan de ferdige muffinsene bli seige. Bare se til at alt er blandet og at røren ikke har noen spor av tørt mel. Noen få melklumper derimot gjør ingenting.

Fordel røren i de tolv formene og bak muffinsene i ca. tjue min. La de avkjøles helt på rist.

Til glasuren pisker du sammen melis og lønnesirup og dypper muffinsene i dette slik at de får et tynt lag av glasur - her skal du ikke smøre på tykke lag. Dryss på hakkede nøtter og la glasuren stivne litt før servering.

*Most gresskarkjøtt kan kjøpes ferdig på boks eller du kan bake et delt flaskegresskar ved 200 °C i ovnen til det er mørt og deretter skrape ut og mose kjøttet fint i en prosessor eller igjennom en finmaket sikt.