© 2010–2019 Millas Mat

Gourgères med Cheddar, sennep og gressløk

Disse små luftige munnfullene er vanskelige å motstå. Jeg synes disse er ypperlige å servere til en velkomstdrink eller bare som litt fancy snacks til en film eller til en kopp te. De smaker best nybakte og jeg anbefaler heller ikke så fryse dem men de er raske å lage og krever ikke massevis av innsats, men du må ha helmelk, ekte smør og god ost. Franskmenn er franskmenn- de tar ingen snarveier men så smaker det da virkelig godt også.

Gourgères med Cheddar, sennep og gressløk

Ingredienser

1,25 dl vann

1,25 dl helmelk

100 gr smør i terninger

en teskje sukker

en halv teskje havsalt

170 gr hvetemel

en teskje Colmans sennepspulver

100 gr revet Cheddar

en toppet spiseskje frisk finhakket gressløk

fire egg

Kok opp vann, melk, smør, havsalt og sukker. Vei opp hvetemel tilsett sennep og riv osten. Finhakk gressløken. Når melkeblandingen koker har du i alt melet og rører godt med en sleiv så alt samler seg til en fast deig. Tilsett 75 gr. av osten sammen med gressløken og rør videre.

Sett k-vispen på miksmasteren din og ha deigen nedi bollen så den avkjøler seg litt. I mens kler du to plater med bakepapir og setter ovnen på 180 °C. Når deigen fortsatt er varm men ikke så du brenner deg setter du igang vispingen med det første egget. Når det er godt rørt inn tilsetter du det neste og fortsetter til alle eggene er godt blandet inn. Bruk en slikkepott og fyll deigen i en sprøytepose. Sett valnøtt-store topper på brettene, dryss på resten av osten og bak de i omlag tjue minutter til de er gylne og godt oppblåste.

La de avkjøle seg på rist og server de lune rett fra ovnen. De kan også lages i forveien med varm de raskt i ovnen ved 150 °C i fem minutter eller så.