© 2010–2022 Millas Mat

Gingersnaps - en britisk klassiker

sprø tekaker med ingefær

Dette er noen skikkelige engelske godbiter som er perfekte til en dannet kopp te. Disse ble umåtelig populære mot midten av 1800- tallet da ryktet oppstod om at de skal ha vært Dronning Victorias favoritt tekaker. Denne oppskriften er fra en kokebok publisert i 1853 og for ihuga Happy Potter fans er det verdt å merke seg at slike kaker også blir spist i en scene fra Harry Potter And The Deathly Hallows Part 1.

Ingredienser

250 gr smeltet smør, avkjølt

2 1/2 dl sukker

1,25 dl lys sirup

fem dl hvetemel

to teskjeer malt ingefær

en teskje malt kanel

en klype malt kardemomme

en teskje bakepulver

Sett ovnen på 150 °C og kle to bakeplater med papir. Pisk sammen sukker og smeltet smør til en jevn masse og tilsett deretter sirupen og pisk alt godt sammen. Ha mel, bakepulver og alle de tørre krydderiene i en sikt og dryss melet nedi sukker og smørblandingen. La maskinen jobbe det hele sammen til en fast deig.

Bruk en liten dessertskje og form små kuler av deigen som du legger på bakeplaten med litt god avstand. Bruk en gaffel og press kakene litt flate. Stek de i 25-30 minutter og la de avkjøle seg godt på brettet før du bruker en stekespade til å flytte de over på kakeristen. De er svært myke når de fortsatt er varme. Oppbevar kakene i tett boks.