© 2010–2022 Millas Mat

Gâteau aux Bleuets fra Clotilde Dusoulier

fransk blåbærkake med yoghurt og demerarasukker

Denne saftige knallblå kaken er spekket med friske blåbær - en halvt kilo for å være presis og med så mye frukt trenger den langt steketid og noen timer med avkjøling før den er klar til servering. Ikke miks bærene inn i kakerøren, legg de lagvis slik det er beskrevet nedenfor. Du vil ikke knuse flere bær enn nødvendig. Denne kaken er nydelig med iskrem til eller litt iskald vaniljesaus til.

Ingredienser

passer til en 22-24 cm. springform:

200 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

en halv teskje natron

en god klype havsalt

115 gr mykt smør

200 gr sukker

tre egg

240 ml gresk yoghurt naturell

en teskje ekte vaniljeekstrakt

500 gr friske blåbær

40 gr demerarasukker

Sett ovnen på 180 °C og legg bakepapir i bunnen av kakeformen. Smør papiret og sidene av formen godt. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron og havsalt og sett det til side.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig og tilsett et og et egg av gangen og pisk godt imellom hvert egg. Tilsett yoghurt og vanilje og pisk det godt inn.

Tilsett melet og rør det inn men ikke mer enn at det akkurat blandes inn. Dette er viktig for kakens konsistens når den er ferdig stekt. For mye røring frigjør gluten og gir en seig kake.

Spre halvparten av kakerøren i bunnen av den smurte formen og fordel halvparten av blåbærene oppå. Deretter resten av kakerøren og resten av blåbærene på toppen. Dryss er tynt lag med demerarasukker på toppen og bak kaken i omlag en time.

La den avkjøles en stund før du løsner kaken fra sidene av formen med en liten kniv og klikker av ringen. La deretter kaken avkjøles helt før du løfter den over på et fat. Jeg anbefaler ikke at du snur kaken opp-ned pga. sukkeret på toppen som lett vil sette seg fast i risten.