© 2010–2022 Millas Mat

Fudgy Fudgy Chocolate Sendai Cake

amerikansk-japansk sjokoladekake

Hvis du lurer på hva som gjør denne kaken så uimotståelig saftig og fudgy så kan jeg røpe at det er to ting, sukker og kokende vann. Kakerøren blir veldig tynn før steking og hvis du ikke er kjent med denne typen kaker fra før av kan du lett bli litt nervøs og tenke at dette blir det ikke noe greie på, men det blir det - jeg lover. Og med et lag smørkrem på toppen og fargerike spinkles så blir det fest.

Ingredienser

kaken:

230 gr hvetemel

415 gr sukker

85 gr mørk usøtet bakekakao (gjerne Dutch Process)

2 1/4 teskje natron

en halv teskje bakepulver

en teskje finknust havsalt

240 ml melk

120 ml nøytral olje feks. solsikke, raps eller mais

halvannen teskje ekte vaniljeekstrakt

to store egg

240 ml kokende vann

----

smørkrem:

205 gr mykt smør

345 gr siktet melis

60 gr mørk usøtet bakekakao (bruk den samme du brukte i kaken)

en kvart teskje ekte vaniljeekstrakt

ca. seks spiseskjeer melk

----

strøssel

Sett ovnen på 175 °C og legg et stykke bakepapir i en form som måler ca. 20x33 cm. Smør formen godt med smør eller Formfett og sett den til side.

Kok opp vannet til kakerøren i en vannkoker eller i en kjele og sett det til side så det avkjøles litt men fortsatt er godt og varmt.

Sett k-vispen på miksmasteren og sikt sammen alle de tørre ingrediensene i blandebollen. Finn frem en annen bolle og tilsett alle de fuktige ingrediensene (utenom vannet) og pisk de sammen. Blandingen vil ikke bli jevn men det gjør ingenting. Sett maskinen på lav hastighet og hell det fuktige nedi det tørre. Skrap med fra sidene av bollen med en slikkepott og når alt er blandet heller du i det varme vannet litt etter litt mens maskinen går. Når du har en jevn tynn røre heller du den i formen og baker den i omlag 30 min. før du sjekker med en kakenål at den er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen i en times tid før du vender den ut på en rist og fjerner bakepapiret. La deretter kaken blir helt kald før du snur den tilbake på et passende fat.

Til kremen pisker du først opp smøret slik at det blir noe luftigere. Sikt i omlag 2/3 av melisen og pisk inntil du har en jevn masse. Tilsett vaniljen og omlag tre spiseskjeer av melken og pisk det godt inn før du tilsetter resten av melisen sammen med kakaoen og sikter det nedi bollen. Pisk igjen og tilsett ytterligere to spiseskjeer melk. Pisk deretter kremen i to til tre minutter på høyere hastighet inntil den blir luftig og har en myk og smørbar konsistens. Pass på væskemengden så kremen ikke blir for tynn. Bruk en spatelkniv og spre kremen i et jevnt lag over kaken og topp med strøssel. Kutt kaken i passende firkanter og del med de du er glad i.