Franske bananmuffins med Grand Marnier

litt likør gjør underverker

Denne oppskriften var opprinnelig en stor fransk kake men jeg har bearbeidet den om til en muffinsoppskrift som fungerer veldig bra. Vi har vel alle opplevd hvor fort bananer kan modnes i fruktbollen og plutselig er de nesten helt kaffebrune. Da er de perfekte for baking.

Ingredienser

gir seks store muffins

tre middels store godt modne bananer

160 gr sukker

en teskje ekte vaniljesukker

60 gr smeltet og lett avkjølt smør

ett stort sammenpiske egg

250 gr hvetemel

en teskje bakepulver

to spiseskjeer Grand Marnier likør

Skru ovnen på 200 °C og sett opp seks store (american size) papirformer i et stort muffinbrett. Smelt smøret og sett det til lett avkjøling.

Skrell og mos bananene godt med en gaffel og tilsett sukker, vaniljesukker, smeltet smør, likør og egg. Rør det godt sammen til en jevn masse og tilsett deretter hvetemelet iblandet bakepulver. Bruk en slikkepott og vend melet inn med rolige bevegelser. Ikke rør mer enn nødvendig- når melet har forsvunnet inn i røren stopper du. Bruk en spiseskje og fordel røren i formene. Stek de inntil de er pent gylne og sjekk de med en kakenål at de er gjennomstekte. Steketiden ligger på omlag 25 minutter.

Server de lune med et melisdryss og vil du ha noe ved siden av er ekte vaniljeis med et lite kanelstrø er ekstra godt til. Blir det noen til overs kan de fint fryses.