© 2010–2019 Millas Mat

Basic Focaccia med havsalt & rosmarin

Hvis du er en nybegynner når det gjelder baking er dette oppskriften for deg. Det skal nemlig godt gjøres å mislykkes totalt med en focaccia. Brødet er det perfekte kompliment til salat, supper eller til pasta der en liten bit brukes til å sope opp resten av sausen som avslutning på måltidet.

Basic Focaccia med havsalt & rosmarin

Ingredienser

500 gr hvetemel

10 gram havsalt eller Fleur de Sel

15 gr fersk gjær

3 1/2 dl lunkent vann

to spiseskjeer vanlig olivenolje

----

ekstra olivenolje, havsalt og frisk rosmarin

Ha hvetemel og havsalt i en bolle og bland godt og bland gjæren med lunkent vann. Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er jevn og myk. Den kommer til å være klissete men det er helt ok. Dekk til med plast og gjerne et kjøkkenhåndkle oppå og la deigen stå og heve seg på et lunt sted uten trekk i en times tid. Kna deigen lett og legg den i en smurt langpanne eller form, klem den ut, dekk den til på nytt og sett den oppå komfyren mens ovnen varmes opp.

Forvarm ovnen til 200 °C og lag små groper ned deigen med fingertuppene og hell på noen dråper olje og noen korn havsalt i hver grop. Stikk nedi noen friske kvister rosmarin og sett formen nederst i ovnen, skru ned temperaturen til 175 °C og stek focacciaen i omlag tjue til tjuefem minutter.

Focaccia nytes best samme dagen den er bakt.