© 2010–2020 Millas Mat

Basic Focaccia med havsalt og rosmarin

til sommerens salater

Hvis du er en nybegynner når det gjelder baking er dette oppskriften for deg. Det skal nemlig godt gjøres å mislykkes totalt med en focaccia. Brødet er det perfekte kompliment til salat, supper eller til pasta der en liten bit brukes til å sope opp resten av sausen som avslutning på måltidet.

Basic Focaccia med havsalt og rosmarin

Ingredienser

500 gr hvetemel

10 gram havsalt eller Fleur de Sel

15 gr fersk gjær

3 1/2 dl lunkent vann

to spiseskjeer vanlig olivenolje

----

ekstra olivenolje, havsalt og frisk rosmarin

Ha hvetemel og havsalt i en bolle og bland godt og bland gjæren med lunkent vann. Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er jevn og myk. Den kommer til å være klissete men det er helt ok. Dekk til med plast og gjerne et kjøkkenhåndkle oppå og la deigen stå og heve seg på et lunt sted uten trekk i en times tid. Kna deigen lett og legg den i en smurt langpanne eller form, klem den ut, dekk den til på nytt og sett den oppå komfyren mens ovnen varmes opp.

Forvarm ovnen til 200 °C og lag små groper ned deigen med fingertuppene og hell på noen dråper olje og noen korn havsalt i hver grop. Stikk nedi noen friske kvister rosmarin og sett formen nederst i ovnen, skru ned temperaturen til 175 °C og stek focacciaen i omlag tjue til tjuefem minutter.

Focaccia nytes best samme dagen den er bakt.