Firkløverkake

manges favorittsjokolade i form av en lekker kake

Dette er en konfektkake med skikkelig smak av denne kjente og kjære sjokoladen som ble lansert i 1926. Den har til dels fått æren for å ha reddet daværende Freia Chocoladefabrik fra konkurs siden den raskt ble meget populær og solgte svært godt, selv om Norge, og resten av verden var midt i den perioden som senere skulle få navnet Depresjonen. Denne sjokoladen ble nok et lite lyspunkt for mange i en tøff hverdag.

Ingredienser

200 gr sukker

fem egg

135 gr smør

50 gr lys kokesjokolade

135 gr hvetemel

to teskjeer bakepulver

——

fyll:

200 gr Firkløversjokolade

100 gr smeltet smør

halvannen dl sukker

halvannen dl kremfløte

seks spiseskjeer melis

en liten håndfull ristede og knuste hasselnøttkjerner til pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 °C, finn frem en 22-24 cm. springform og legg bakepapir i bunnen, smør hele formen med smør eller spray med Formfett.

Smelt smør og sjokolade over vannbad og la det avkjøle seg noe. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis og vend i hvetemel blandet med bakepulver. Vend deretter inn sjokoladeblandingen med en slikkepott og bruk rolige bevegelser. Stek kaken i ca. 35-45 minutter og la den avkjøle seg på rist.

Til glasuren så koker du opp fløte, smør og sukker, ikke gå fra dette men rør hele tiden og la det koke i noen få minutter så alt sukkeret blir smeltet. Trekk kjelen av platen og rør inn knekte biter av Firkløver til all sjokoladen har smeltet. La glasuren avkjøle seg noe før du rører inn siktet melis.

Del den nå avkjølte kaken i to lag og smør på i underkant av halvparten av fyllet, resten fordeles oppå og på sidene kaken og la det gjerne renne ned litt langs sidene, det er bare ekstra fint. Dryss på nøtter og sett kaken i kjøleskapet og la den få stå kaldt i minst to til tre timer.