© 2010–2020 Millas Mat

Eple og kanelmuffins med mandler og speltmel

små eplekaker

Duften av epler og kanel er for mange essensielt i høst- og vinterhalvåret. Disse muffinsene blir ekstra gode med speltmel, yoghurt og brunt sukker og speltmel er heller ikke lengre noe som du må på helsekosten for å få tak i for nå har de aller fleste butikkene tatt det inn i sortimentet sitt. Denne oppskriften kommer fra min mors store samling av gamle utklipp.

Ingredienser

gir seks store muffins:

to faste syrlige epler (bruk gjerne hageepler)

250 gr speltmel

to teskjeer bakepulver

to teskjeer malt kanel

125 gr lys brunt sukker + fire teskjeer til topping

1 1/4 dl mild honning

en drøy halv dl yoghurt naturell

1 1/4 dl solsikke- eller annen nøytral olje

to egg

125 gr mandelskiver

Sett ovnen på 200 °C og sett opp muffinsformer på et bakebrett, har du et eget muffinsbrett så bruk dette med papirformene oppi.

Bland sammen speltmel, bakepulver, halvparten av mandelskivene og en teskje av kanelen i en bolle. I en annen bolle pisker du sammen sukker, yoghurt, honning, olje og egg.

Bland sammen toppingen til muffinsene som er resten av mandlene, resten av det det brune sukkeret og den siste teskjeen med kanel. Skrell og riv eplene på den grove siden av råkostjernet.

Bland sammen melblandingen med det fuktige og vend forsiktig inn eplene. Ikke rør for mye, det er bare fint om det er noen klumper i røren. Fordel blandingen i formene og dryss på mandeltoppingen.

Stek muffinsene i ca. 20-25 minutter og la de avkjøle seg litt før du vipper de ut av brettet.