© 2010–2021 Millas Mat

Eple og kanelmuffins med mandler og speltmel

fra min mors store utklippsarkiv

Duften av epler og kanel er for mange essensielt i høst- og vinterhalvåret. Disse muffinsene blir ekstra gode med speltmel, yoghurt og brunt sukker og speltmel er heller ikke lengre noe som du må på helsekosten for å få tak i. Denne oppskriften kommer fra min mors store samling av gamle utklipp.

Ingredienser

gir seks store muffins:

to faste syrlige epler feks. Granny Smith

250 gr speltmel

to teskjeer bakepulver

to teskjeer malt kanel

125 gr lys brunt sukker + fire teskjeer til toppingen

1 1/4 dl mild honning (akasie)

en drøy halv dl yoghurt naturell

1 1/4 dl solsikke- eller annen nøytral olje

to egg

125 gr mandelflak

Sett ovnen på 190-200 °C og sett opp seks store ppairformer på muffinsbrettet. Jeg bruker dette fra Wilton som du lett finner her til lands. Smør formene med litt Formfett.

Bland sammen speltmel, bakepulver, halvparten av mandlene og en teskje av kanelen i en bolle. I en annen bolle pisker du sammen sukker, yoghurt, honning, olje og egg.

Bland sammen toppingen til muffinsene som er resten av mandlene, resten av det det brune sukkeret og den siste teskjeen med kanel. Skrell og riv eplene på den grove siden av råkostjernet.

Bland sammen melblandingen med det fuktige og vend forsiktig inn eplene. Ikke rør for mye, det er bare fint om det er noen klumper i røren. Fordel blandingen i formene og dryss på mandeltoppingen. Det skal være et generøst lag.

Stek muffinsene i ca. 25 til 30 minutter og sjkk med en liten kniv at de er gjennomstekt. Vipp de ut av brettet og la de avkjøle seg på rist. Som eplekaker flest nytes de best lune og gjerne med vaniljeis til.