© 2010–2022 Millas Mat

English Muffins

må alltid en tur innom brødristeren først

Siden disse heter det de hater skulle man tro at de også kom fra England men de er faktisk amerikanske og ble mer eller mindre oppfunnet på samme tid som den første moderne brødristeren mot slutten av 1800-tallet. De er nært beslektet med engelske crumpets som også har godt av en tur i brødristeren før servering. Disse er nydelige med smør og ost, syltetøy, marmelade eller til Eggs Benedict. Aldri del en muffin med kniv, bruk en gaffel til å dele dem ved å prikke de godt inn rundt hele kanten slik at de splittes i to og får ujevn snitteflate, da blir de ekstra gode og sprø når de ristes.

Ingredienser

til seks ferdige muffins:

halvannen teskje tørrgjær

0,6 dl hvetemel

1,2 dl lunkent vann + litt ekstra om nødvendig

----

to teskjeer nøytral olje

en teskje havsalt

en eggehvite

225 gr hvetemel

maismel til å vende i

smør til steking

Aktiver gjæren ved først å piske sammen tørrgjør, vann og hvetemel. La blandingen stå i et kvarter til du ser det har dannet seg skum på toppen. Da er starteren klar. Tilsett resten av ingrediensene og bruk eltekroken på maskinen til å jobbe sammen en smidig deig.

Del deigen inn i seks deler og trill de til jevne boller uten sprekker. Dette er viktig siden de skal pannestekes og helst ikke skal sprekke.

Dryss et tynt lag maismel på et stekebrett med bakepapir under. Legg bollene utover med god avstand i mellom seg, dryss litt maismel på toppen og la de heve til dobbel størrelse.

Sett en teflonpanne på middels varme og smelt litt ghee (klarnet smør) eller Melange i pannen. Legg i to til tre muffins og la de steke forsiktig i 7-8 minutter pr. side. Legg de over på en rist dekker med kjøkkenpapir.

La de ligge å bli helt kalde før de splittes, ristes lett og spises.