© 2010–2020 Millas Mat

English muffins

britisk frokostbrød

I England er det vanlig å kjøpe disse ferdige og varme de opp på rist i ovnen eller i brødristeren. Men som alle andre bakervarer så er det best å lage disse selv. Betegelsen muffins kan for oss nordmann virke litt misvisende siden dette strengt tatt er et brød men det er nå engang det de heter. Disse er nydelige med smør og syltetøy eller ost, og skal du lage frokostklassikeren Eggs Benedict så bør du bruke disse muffinsene.

Ingredienser

fem dl hvetemel

to teskjeer bakepulver

en teskje salt

to eggehvitter

fint maismel

halvannen dl lunkent varm

Bland sammen halvparten av melet med bakepulver og salt. Tilsett væsken og vend inn de stivpiskede eggehvitene. Arbeid så inn resten av melet og elt den til en stor bolle. Smør en bolle lett med olje og vend deigen i bollen så alle sidene blir dekket av litt olje. Bruk plastfolie og dekk bollen og la deigen hvile i en times tid.

Dryss litt maismel på bakeflaten og kjevle ut deigen til en cm tykk leiv og stikk ut muffins med en kopp eller en utstikker. Dryss litt mer maismel på toppen og la de hvile under et stykke plastfolie i ca. 45 minutter. Varm litt olje i en teflonpanne og stek muffinsene gylne, gi de ca. tre til fireminutter på hver side og la de avkjøle seg på rist.

Når de skal serveres deler du de i to og rister de gylne i brødristeren eller i ovnen til de gylne og har en sprø overflate.