© 2010–2019 Millas Mat

Èclairs med friske bær og frukter

Lekre små godbiter med et sus av kongelig fransk eleganse, det er èclairs og du kan gjerne lage den klassiske varianten med sjokoladeglasur eller du kan gjøre som her og toppe med en sitronglasur og frisk frukt eller bær. Husk at disse ikke tåler å stå så lenge så fyll de rett før servering. Når det gjelder frukt så bruk det du finner som er friskt. Vil du ha sjokoladeglasur så smelt femti gram sjokolade over vannbad med tre spiseskjeer kremfløte. På bildet har jeg brukt Firkløversjokolade. Ekstra nydelig til jordbær.

Èclairs med friske bær og frukter

Ingredienser

vannbakkels:

65 ml vann

65 ml melk

50 gr meierismør i små terninger

en halv teskje havsalt

en halv teskje sukker

85 gr hvetemel

to medium store egg

——

konditorkrem:

en halv liter helmelk

80 gr sukker

seks eggeplommer

40 gr maisenna

——

melisglasur:

en halv eggehvitte

100 gr melis

noen få dråper friskpresset sitronsaft

friske jordbær, blåbær, kiwi og ananas

Begynn med konditorkremen siden denne trenger tid til å avkjøle seg en stund. Pisk eggeplommer og sukker lett og luftig og tilsett maisenna. Splitt vaniljestangen i to og skrap frøene over i melken. Kok opp melken og hell den over i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Her må du jobbe på litt. Hell deretter blandingen over i en ny ren kjele og varm den opp over medium varme. Pisk hele tiden og få med det som legger seg i bunnen og på sidene av kjelen. Kremen vil ganske snart begynne å tykne og når du ser en boble eller to så ta den av varmen og hell den over i en bolle. Dekk den med plastfilem og legg filmen oppå selve kremen så det ikke danner seg en skorpe på den. La den avkjøles i kjøleskap minst to timer.

Kok opp vann, melk, smør, havsalt og sukker i en kjele og trakk kjelen av platen når det koker. Tilsett alt hvetemelet og rør godt med en tresleiv inntil deigen samler seg til mer eller mindre en klump. Ha den over i en bolle og la den dampe av seg inntil du kan ta på den uten at den er for varm. Rør inn et og et egg av gangen og vær tålmodig. Det vil se ut som om deigen blir ødelagt men bare rør og rør så ser du at den samler seg på nytt og blir blank og fin.

Fyll deigen over i en sprøytepose, kle en bakeplate med papir og sett ovnen på 200 °C. Sprøyt avlange vannbakkels på brettet som er omlag ti til femten cm. og husk litt avstand siden de blåser seg opp under steking. Denne oppskriften gir åtte stykker og det er det fint plass til på et brett. Stek i 25-30 minutter og husk at de skal være lett gylne som på bildet, ikke la de bli for bleke for da betyr det ofte at de ikke er stekte inni og kollapser når de avkjøles.

Når kremen er avkjølt pisker du den godt opp med en ballongvisp og fyller en sprøytepose. Pisk sammen melisglasuren og husk at den ikke må være for tykk. Del de avkjølte vannbakkelsene i to med en skarp brødkniv og forbered frukten. Fyll bakkelsene med kremen og legg toppen oppå. Spre på melisglasur og legg på frukten. Serveres straks.