© 2010–2021 Millas Mat

Drakes Coffee cupcakes

amerikas ikoniske kaffekake

Drakes Coffeecake er en kjent og kjær kake i USA men jeg har ikke sett den til salgs i Norge. Jeg har derimot kommet over en oppskrift som skal være en svært god cupcake-variant av denne kaken. Jeg har selv oversatt, konvertert om fra amerikanske mål og testet oppskriften som fungerte helt upåklagelig. Det er ikke kaffe i selve oppskriften men de skal helst nytes sammen med kaffe - derav navnet. Dette er enhver kaffeelskers drøm.

Ingredienser

tolv muffins:

140 gr hvetemel

100 gr sukker

en kvart teskje bakepulver

en kvart teskje natron

en kvart teskje havsalt

85 gr usaltet smør i små terninger

et stort egg

en stor eggeplomme

en teskje ekte vaniljeekstrakt

0,8 dl kefir- eller kulturmelk

——

crumbtopping:

70 gr sukker

70 gr lys brunt sukker

to klyper malt kanel

en klype havsalt

115 gr usaltet smør (smeltet)

ca. 150 gr hvetemel

Begynn med å lage crumbtoppingen. Rør sammen sukker, kanel, salt og smeltet smør og tilsett hvetemel. Bruk en spiseskje og miks alt sammen til du har en fast deig og sett den kaldt så smøret får avkjølt seg noe. Trill massen til små ertestore kuler og legg de på en tallerken.

Sett ovnen på 160 °C. Plasser en rist midt i ovnen og sett opp tolv papirformer på et muffinsbrett. Ha hvetemel, sukker, bakepulver, natron og havsalt i bollen og sett mikseren på lav hastighet for å blande det godt sammen. Tilsett smøret i små biter mens mikseren jobber og når det begynner å smuldre seg tilsetter du egg, eggeplommen, vanilje og kefirmelk og øk hastigheten noe. Pisk godt et drøyt minutt og skrap med røren ned en slikkepott fra sidene om nødvendig.

Fordel røren i formene og fordel crumbkulene oppå. De skal ligge ganske tett og det er lettest å begynne i ytterkantene for så og jobbe deg innover mot midten av hver cupcake. Bak i omlag 30 minutter til toppingen er gyllen. La de avkjøle seg litt på brettet før de tas ut og sikt på litt melis før serverin