© 2010–2021 Millas Mat

Dolly Parton Sugarcookies

have a Holly Dolly Christmas y'all

Denne damen trenger vel ingen nærmere introduksjon og dette er også en kvinne som virkelig elsker jul. Mange amerikanske familier har en såkalt cookie-night hvor de dekorerer og pynter småkaker på samme måte som vi pynter pepperkaker. En tykk melisglasur som er pisket med eggehvite og sitron er noe helt annen enn det vannbaserte sølet vi alltid måtte bruke før. Skikkelig Royal Icing hadde nesten ingen hørt om med mindre man var konditor. Bakesettet kommer fra Williams Sonoma (ikke spons).

Ingredienser

455 gr mykt smør

200 gr sukker

385 gr hvetemel, siktet

to eggeplommer (spar eggehvitene til glasuren)

halvannen teskje revet sitronskall (tilsvarer en medium stor økologisk sitron)

----

glasur (royal icing):

460 gr melis, siktet

fire eggehviter

to teskjeer frisk sitronsaft

----

sprinkles etter eget ønske

Pisk smør og sukker til en luftig krem i miksmasteren og la maskinen få jobbe på full pinne i minst ti minutter til massen er lys og luftig uten noe sukkerknas i bunnen av bollen. Stopp maskinen og skrap ned bollen et par ganger underveis om nødvendig.

Tilsett eggeplommer og sitronskall og pisk også dette godt inn før du sikter hvetemelet nedi bollen. Miks denne inn men ikke mer enn at du ser at alt melet er blandet inn. Overmikser du kan kakene bli seige.

Kna deigen lett og form den til en ball som pakkes inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i omlag tre timer.

Ta ut halvparten av deigen og kjevle den ut til en leiv på like over seks mm. tykkelse. Stikk ut kaker og legg de over på stekeplater med bakepapir. Stek de ved 175 °C i omlag åtte min. eller til de begynner å bli lys gylne i kantene. La de avkjøles helt på kakerister før de dekoreres.

Pisk eggehvitene til begynner å skumme og tilsett melis gradvis inntil du har en seig masse i miksmasteren og tilsett sitronsaft mot slutten. Dypp de avkjølte kakene i glasuren og dryss på sprinkles rett etterpå siden glasuren stivner fort og blir hard og blank.