© 2010–2021 Millas Mat

Devilsfood cake

mørk mørk sjokoladekake

Ikke heng deg opp i navnet på denne kaken for den er himmelsk god. Ikke fullt så søt som andre sjokoladekaker, men mørkere og mer intens i smaken. Det er nok derfor den heter det den heter. Denne kaken er populær i både England og USA der den prompte nok bare kalles Devilsfood cake. Den skal tradisjonelt ikke pyntes men bare serveres slik den er – mørk og vakker.

Ingredienser

kaken:

50 gr siktet kakaopulver

100 gr mørk brunt sukker

2 1/2 dl kokende vann

125 gr mykt smør

150 gr sukker

225 gr hvetemel

en halv teskje bakepulver

en halv teskje natron

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

to egg

——

glasur:

1,25 dl vann

30 gr mørk brunt sukker

175 gr smør i terninger

300 gr finhakket mørk kokesjokolade

Sett ovnen på 180 °C og smør to små springformer (20 cm) med smør eller formfett og legg bakepapir i bunnen.

Pisk sammen kakao, mørk brunt sukker og kokende vann i en liten bolle og sett til side.

Pisk smør og sukker hvitt og sikt sammen hvetemel, bakepulver og natron.

Mens smør og sukker pisker- tilsett vanileekstrakten, det ene egget, så halvparten av melblandingen og deretter det siste egget. Mens maskinen går, tilsett resten av melblandingen og avslutt med å tilsette kakao- og sukkerblandingen.

Fordel kakerøren i de to klargjorte formene og bak de i ovnen i vel 30 minutter. Sjekk med en kakenål eller en liten kniv at de er gjennomstekte. La de hvile en stund i formene før du tar de ut og lar de avkjøle seg helt på kakeristen. Mens kakene er i ovnen begynner du med fyllet.

Finn frem en dyp panne og smelt smør, mørk brunt sukker og vann. Når blandingen har kokt opp, trekk pannen av platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Rør godt så den smelter nedi smør og sukkerblandingen.

La blandingen avkjøle seg en times tid, pisk litt innimellom.

Legg den ene avkjølte kakebunnen på et fat og smør på ca. 1/3 del av sjokoladekremen, ikke smør helt ut i kanten. Legg den andre kaken oppå og press lett ned. Smør resten av kremen oppå og rundt på sidene av kaken. Bruk en slikkepott eller en lang spatel og lag et fint snurremønster.