© 2010–2021 Millas Mat

Decadent Daisy Brownies

fresh as a...

Er der noen som ikke setter pris på en deilig, mørk og fudgy perfekt stekt brownie? Jeg vet ikke om noen og om de finnes bør de omvendes. Dette er en oppskrift så amerikansk som noen med alt som hører med. Disse ble bakt i anledning min mors fødselsdag så derfor har de fått ekstra fin pynt som du selvsagt ikke trenger, men et dryss melis gjør seg alltid mot den mørke kaken. Husk at kaken trenger dobbelt så lang avkjølingstid som steketid. Å ta en brownie ut av formen som ennå er varm er en særdeles dårlig idè. Det er også verdt å merke seg at kaken ikke inneholder hevemiddel.

Ingredienser

140 gr hvetemel

4 store egg

150 gr grovhakkede valnøttkjerner

50 gr sjokoladechips (feks. Freia Smelt, Dronning Dråper eller Tollhouse)

230 gr mørk grovhakket kokesjokolade (70%)

300 gr sukker

230 gr smør, smeltet

40 gr mørk bakekakako

en god klype havsalt

siktet melis og sukker-daisies til pynt

Hakk valnøtter og kokesjokolade slik at dette er klart. Kle en passende form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og smør dette godt med enten smør eller Formfett og skru ovnen på 175 °C.

Smelt smøret i en romslig kjele og rør inn sukkeret. Knekk eggene i en bolle, pisk de godt sammen og hell de nedi smør og sukkermassen. Tilsett deretter den hakkede kokesjokoaden og rør godt slik at sjokoladen smelter. Bland sammen kakao, havsalt og hvetemel og bland så dette i sjokoladerøren før du avslutter med hakkede valnøtter og sjokoladechips.

Ha røren i den smurte formen og stek kaken i omlag 30 minutter til den har en tørr overflate. Sjekk med en kakenål at den ikke er for rå i midten. La den avkjøle seg helt i formen før du tar den ut og legger den over på en fjøl for oppkjæring. Kutt den i passende firkanter, sikt over melis og pynt med en sugar-daisy.

Jeg anbefaler at brownien fryses uten pynt om det er ønskelig.