© 2010–2021 Millas Mat

Cupcakes med sitron og valmuefrø

store muffins etter tradisjon fra de gode amerikanske bakeriene

Noen mener disse muffinsene stammer fra Italia og det er nok på grunn av sitronen i oppskriften, men jeg heller mer mot at de er italiensk-amerikanske. Uansett, liker du sitronkake vil du elske disse. Valmuen ser flott ut og gir god chrunch i hver bit. Asiatiske markeder selger poser med valmuefrø, de er generelt rimeligere enn de små glassene man vanligvis finner i norske butikker.

Ingredienser

gir seks store muffins:

200 gr hvetemel

113 gr sukker

en spiseskje blå valmuefrø

en halv spiseskje bakepulver

en kvart teskje natron

en kvart teskje fint havsalt

190 gr yoghurt naturell

revet skall av en frisk sitron + en spiseskje av saften

et stort egg

58 gr smør, smeltet og avkjølt

----

sitronglasur:

25 gr sukker

25 gr frisk sitronsaft

----

litt grovt perlesukker

Sett ovnen på 190 °C og smør Formfett i seks papirformer som plasserer i et muffinsbrett.

Smelt smøret og sett det til side.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene samt sitronskallet og gnis det godt ut i melet slik at du ikke får klumper av sitronskall i røren.

Pisk sammen yoghurt, sitronsaft, egg og smeltet smør og hell det over i melblandingen. Miks det hele lett sammen, noen klumper i røren gjør ingenting. Den blir tykk og porøs. Fordel røren i de preparerte formene og bak muffinsene i omlag 20-25 minutter.

Mens muffinsene er i ovnen koker du opp sukker og sitronsaft i en kjele og koker det inn til en lett sirup. Dette går raskt så pass på og pisk ofte.

Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte før du tar de ut. Pensle muffinsene med sitronglasuren mens de fortsatt er varme og dryss på litt grovt sukker. La de avkjøle seg litt i formen før du løfter de ut og setter de på en kakerist for komplett avkjøling.