Crumbs & Doilies vaniljecupcakes med sjokoladeglasur

en søt fristelse

Selv om den mest intense cupcake-feberen nå har lagt seg litt så er det fortsatt et svært sjarmerende bakverk. Når jeg skriver dette er vi inne i den første uken i januar og byen ute er inne i sitt post-christmas stadium. Pynten skal straks ned og kulden har festet grepet om oss alle. Lysten til å bake noe helt annet enn julekaker er så absolutt tilstede så her er mitt første bakverk i 2016. Det lille bakeriet Crumbs & Doilies ligger i Londons Soho og de produserer de lekreste bakevarer i sitt lille bakeri. Disse vaniljecupcakesene er en av deres absolutte bestselgere. Pynten jeg har brukt på bildet er fra Wilton.

Ingredienser

gir tolv cupcakes:

125 gr hvetemel

en halv teskje bakepulver

125 gr sukker

en kvart teskje natron (bicarbonate of soda)

125 gr mykt usaltet smør

to store egg

halvannen spiseskje melk + en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

----

sjokoladefrosting:

100 gr smør

300 gr melis

tre til fire spiseskjeer sjokoladepulver (Nesquick eller O'Boy)

tre til fire spiseskjeer sterk kaffe

strøssel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 170 °C og sett opp tolv papirformer på et muffinsbrett. Sett k-vispen på mikseren og sikt sammen hvetemel, bakepulver, sukker og natron. Tilsett det myke smøret og knekk i eggene. Pisk det først sammen på rolig hastighet og øk farten i et minutts tid. Tilsett melk iblandet vanileekstrakt og bland det hele godt sammen i omlag et halvt minutt. Skrap ned fra kantene slik at alt kommer med.

Bruk to spiseskeer og fordel røren i formene. De skal være 2/3 fulle når all røren er jevnt fordelt. Bak de midt i ovnen i 20-25 minutter, de skal være pent gylne på toppen og ha en fin stekeskorpe. La de avkjøle seg helt før du fortsetter.

For å lage frosting smelter du smøret i en kjele og sikter nedi melis, vaniljesukker og sjokoladepulver. Pisk det hele sammen og tilsett kaffen til slutt. La glasuren avkjøle seg litt og dypp cupcakesene nedi glasuren i to omganger. Dryss på litt strøssel og la glasuren stivne litt før servering.