© 2010–2022 Millas Mat

Crumbs & Doilies sjokoladecupcakes

oppskrift fra et av Londons mest kreative bakerier

Denne cupcakeoppskriften er fra et av Londons mest velrennomerte bakerier og smaker som den reneste fløyel. Selv en som ikke liker kaffe vil elske disse, det kan jeg nesten garantere siden de ferdige kakene ikke vil smake av kaffe - bare deilig sjokolade. Den syrlige melken gjør disse svært saftige så du kan glemme alle minner om tørre kaker. Dette er cupcakes på et høyere nivå.

Ingredienser

gir tolv ferdige cupcakes:

175 gr hvetemel

185 gr sukker

30 gr mørk bakekakao

en halv teskje natron, kan IKKE erstattes med bakepulver

en kvart teskje finknust havsalt

75 gr små sjokoladechips

halvannen dl kald kaffe

to dl nøytral olje, solsikke, mais eller raps

halvannen dl kulturmelk eller kefir

et stort sammenpisket egg

----

smørkrem:

150 gr smør, mykt

270 gr siktet melis

to spiseskjeer helmelk

90 gr sjokoladechips, smeltet

Sett ovnen på 160 °C og plasser tolv papirformer på et muffinbrett.

Finn frem to romslige bakeboller. Plasser en sikt over den ene og ha i hvetemel, sukker, kakao, natron og havsalt. Sikt det sammen og ha i sjokoladen. Vend den inn slik at de dekkes av melblandingen. Dette forhindrer at de synker til bunns under steking og blir sittende fast i papiret.

I den andre bollen pisker du sammen kald kaffe, olje, kulturmelk og egg. Blandingen vil ikke bli til en jevn masse men det spiller ingen rolle. Bland det våte inn i det tørre og pisk lett til en jevn røre. Ikke pisk mer enn nødvendig og hell røren over i en mugge eller et litermål.

Hell røren i formene slik at de er 2/3 fulle og bak i ca. 22-25 minutter. Mens de avkjøles kan du begynne med kremen. Smelt sjokoladen over vannbad og sett den til side. Sett k-vispen på maskinen og pisk smøret godt til det blir lyst og luftig. Tilsett halvparten av melisen og pisk den inn før du tilsetter resten. Pisk deretter inn melken før du tilsetter den smeltede sjokoladen og pisker den inn. Bruk en slikkepott og skrap med fra kantene om nødvendig.

Bruk en smørkniv til å dekorere de avkjølte cupcakesene eller fyll kremen i en sprøytepose og lag fiine rosetter. Pynt gjerne med strøssel.