© 2010–2021 Millas Mat

Coca-Cola Company’s Colacake

den offisielle oppskriften

Dette er gigantselskapets egen offisielle oppskrift på colakake. Jeg har bladd meg gjennom haugevis av oppskrifter på denne typen kaker men dette her er ren kitchen-machochism og så mektig som bare amerikanerne kan det. Hvis du ikke får tak i minivarianter av marshmallows så kjøp de i vanlig størrelse, del de i to på langs og så i fire – verre er det ikke.

Ingredienser

kaken:

en halv liter sukker

en halv liter hvetemel

3 1/2 dl mini-marshmallows

110 gr smør

1,25 dl solsikkeolje

tre spiseskjeer mørk usltet kakao

2 1/2 dl Coca-Cola

en teskje natron

1,25 dl matfløte

to egg

en teskje ekte vaniljeekstrakt

——

glasur:

110 gr smør

tre spiseskjeer mørk usøtet kakao

seks spiseskjeer Coca-Cola

en halv liter melis

en teskje ekte vaniljeekstrakt

2 1/2 dl hakkede pecannøtter

Sett ovnen på 180 °C. Sikt sammen hvetemel og sukker og rør inn marshmallowsene så de blir dekket av et tynt lag mel/sukker. Dette forhindrer at de synker til bunns under steking. Sett blandingen til side.

Varm opp smør, olje, kakao og Coca-Cola i en dyp panne eller en kjele og la blandingen koke opp. Hell den over i melblandingen (den skal ikke avkjøles) og miks alt dette godt sammen. Løs opp natronen i matfløten og tilsett dette i kakerøren sammen med eggene og vaniljeekstrakten. Miks alt godt sammen igjen.

Smør en 20 X 30 cm langpanne med litt Formfett og hell i røren, kle gjerne bunnen med bakepapir og stek kaken i ca. 45-50 minutter til den har tørr og fin overflate.

Mens kaken er i ovnen lager du glasuren. Ha melisen i en bakebolle, Deretter har du smør, kakao og Coca-Cola i en panne og koker dette opp. Hell denne blandingen over melisen og rør godt. Når du har en glatt glasur tilsetter du vaniljen og de hakkede pecannøttene.

Når kaken er ferdig tar du den ut av ovnen og heller over glasuren umiddelbart mens kaken er i formen. La kaken avkjøle seg i romtemperatur.

Tips: Jeg synes det er lettest og bruke en tynn fleksibel stekespade av metall til å dele kaken i firkanter direkte i formen. Deretter er det bare å skuffe den ut i stykker og servere. Kaken bør oppbevares i kjøleskap innpakket i aluminiumsfolie.