© 2010–2021 Millas Mat

Coca-Cola Company Cola Cake

den offisielle oppskriften fra Atlanta Georgia

Dette er gigantselskapets egen offisielle oppskrift på kaken som er svært populær i sitt .hjemland. Selskapets hovedkvarter ligger i Atlanta og staten er kjent for sin store produksjon av pecans Jeg har bladd meg gjennom haugevis av oppskrifter på denne typen kaker men dette her er ren kjøkkenmagi og så mektig som bare Sørstatene kan det. Hvis du ikke får tak i minivarianter av marshmallows så kjøp de i vanlig størrelse, del de i to på langs og så i fire - verre er det ikke. Det er lettest å bruke en saks til akkurat dette. Jeg vil også presisere at du må bruke brus med sukker i denne oppskriften.

Ingredienser

kaken:

en halv liter sukker

en halv liter hvetemel

3 1/2 dl mini-marshmallows

110 gr smør

1,25 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje

tre spiseskjeer mørk bakekakao eller Dutch-process

2 1/2 dl Coca-Cola

en teskje natron

1,25 dl matfløte

to egg, romtempererte

en teskje ekte vaniljeekstrakt

----

colaglasur:

110 gr smør

tre spiseskjeer mørk bakekakao eller Dutch-process

seks spiseskjeer Coca-Cola

en halv liter melis

en teskje ekte vaniljeekstrakt

2 1/2 dl hakkede pecankjerner

Sett ovnen på 180 °C. Sikt sammen hvetemel og sukker og rør inn marshmallows så de blir dekket av et tynt lag hvetemel. Dette forhindrer at de synker til bunns under steking. Sett blandingen til side.

Varm opp smør, olje, kakao og Coca-Cola i en dyp panne eller en kjele og la blandingen koke opp. Hell den over i melblandingen (den skal ikke avkjøles) og miks alt dette godt sammen. Løs opp natron i matfløten og tilsett dette i kakerøren sammen med eggene og vaniljeekstrakten. Miks alt godt sammen med en slikkepott.

Smør liten langpanne med litt Formfett, legg bakepapir i bunnen og hell i røren og stek kaken i ca. 45-50 minutter til den har tørr og fin overflate.

Mens kaken er i ovnen lager du glasuren. Ha melisen i en bakebolle, Deretter har du smør, kakao og Coca-Cola i en panne og koker dette opp. Hell denne blandingen over melisen og rør godt. Når du har en glatt glasur tilsetter du vaniljen og hakket pecan.

Når kaken er ferdig tar du den ut av ovnen og heller over glasuren umiddelbart mens kaken er i formen. La kaken avkjøle seg i romtemperatur.

Tips: Jeg synes det er lettest og bruke en tynn fleksibel stekespade av metall til å dele kaken i firkanter direkte i formen. Deretter er det bare å skuffe den ut i stykker og servere. Kaken bør oppbevares i kjøleskap innpakket i aluminiumsfolie.