Chouquettes og Gourgères

franske puffer

Disse små luftige godbitene er en liten fransk hemmelighet. Ihvertfall for de fleste av oss men i Frankrike er disse populære godbiter å ha med seg hjem i en papirpose eller man lager de selv om man har mulighet til det. Denne fine autentiske oppskriften kommer fra Le Cordon Bleu i Paris og er noe av det første man lærer der hvis man går på deres anerkjente og meget intensive konditorkurs. Hvis du vil kan du toppe de med revet ost før steking og da får du det som kalles Gourgère.

Ingredienser

gir mellom 40 og 50 stykker:

1,7 dl helmelk

1,7 dl vann

en teskje sukker

en teskje havsalt

100 gr meierismør i terninger

170 gr hvetemel

to egg

noen spiseskjeer siktet melis eller perlesukker

Hell vann og melk i en medium stor kjele og tilsett salt, sukker og smøret inndelt i små terninger. Kok opp, ta kjelen av varmen og dropp i alt hvetemelet. Rør godt til alt samler seg til mer eller mindre en klump og ha deigen over i en bolle så den avkjøles raskere. Kle en stekeplate med bakepapir og sett ovnen på 200 °C.

Når deigen har dampet av seg rører du de to eggene godt inn og fyller deigen i en sprøytepose. Sett små topper på stekeplaten, de vil ikke flyte utover så du kan sette de ganske tett og sikt over godt med melis. Stek de pent gylne i vel 20-25 minutter eller til de er ferdige og sikt over mer melis straks de kommer ut av ovnen så det smelter litt på kakene og fester seg. De kan serveres umiddelbart.