Camillakake med Dronninglasur

nabokake

Denne kaken er en oppskrift min mor fikk fra en nabo for mange år siden. Mykt sukkerbrød, konditorkrem og sprøtt sjokoladetrekk på toppen gjør susen. Den ser veldig enkel ut og virker dermed kanskje litt kjedelig, men den er virkelig god og i all sin enkelhet så er den også elegant. Du må selvsagt pynte den om du ønsker det og jeg bruker gjerne fargerikt strøssel hvis jeg har det i skapet. En annet godt forslag er å finhakke noen grønne iranske pistasjnøtter som både smaker nydelig og hvis nydelige grønne og lilla sjatteringer blir spesielt vakre mot den mørke sjokoladen. Her ser du kaken servert på min mors flotte keramikk fra Røros.

Ingredienser

et sukkerbrød

litt melk til dynking av kakebunnene

en porsjon konditorkrem

200 gr smeltet Dronningsjokolade

en spiseskje meierismør

Tilbered konditorkremen etter oppskriften, den må være helt kald før den kan fylles i kaken. Del det avkjølte sukkerbrødet i to deler. Hvis du har såkalte sandwichtins som er to små 20 cm. kakeformer kan du fordele røren i disse og steke sukkerbrødene i ca. 35 min ved samme temperatur som oppskriften tilsier.

Dynk sukkerbrødet med litt melk og fyll i kremen i jevne lag. Legg på toppen av sukkerbrødet og klem de lett sammen med håndflatene.

Smelt sjokolade og smør sakte over vannbad og smør blandingen over kaken. Enten ved å bruke en spatelkniv rundt hele kaken eller hell glasuren forsiktig over kaken og bruk en smørkniv til å skyve den mot kanten så den renner tilfeldig ned langs sidene. Skjær så et kakestykkemønster i sjokoladen med baksiden av en smørkniv så det blir lett å dele den opp når den er helt kald og sjokoladen har stivnet til et sprøtt skall.