© 2010–2022 Millas Mat

Bursdagsbløtkake i glass

porsjonskaker for når man ikke er mange

Denne kaken kan du variere med det du liker av fyll og den frukten som er i sesong. Når man ikke er mange eller kanskje bare er to kan det bli et problem å lage en bløtkake i full størrelse for kremkaker har begrenset holdbarhet. Har har jeg bakt rullekake i stedet for et mer tradisjonelt sukkerbrød og brukt små Norgesglass. Jeg synes de ble veldig søte - hva synes du?

Ingredienser

gir fire ferdige porsjonskaker:

rullekake med bringebærsyltetøy

noen dråper Cointreau (appelsinlikør)

vaniljesaus med ekte vanilje, kald

pisket kremfløte, lett sukret

gode sommerbær i sesong (jordbær, blåbær, bringebær)

en halv teskje sukker

litt revet sjokolade

----

små Norgesglass eller andre passende glass

Bak rullekaken dagen før etter oppskriften. Lag også vaniljesausen og la den stå kaldt over natten.

Rens bærene og kutt jordbærene i skiver men spar et helt bær pr. kake til pynt. Miks bærene med litt sukker og Cointreau og vend lett på dem med en spiseskje. Sett de til side. Pisk kremfløten med litt sukker til stiv krem og fyll den i en sprøytepose med stjernetipp.

Legg en tynn skive rullekake i bunnen av hvert av glassene. Fordel to spiseskjeer av bærene oppå og deretter noen skjeer med vaniljesaus. Så et nytt lag med kake, mer bær og deretter pisket krem. Så resten av bærene før du presset ned med baksiden av en spiseskje. Legg på siste lag med kake og press ned.

Plasser det hele jordbær i midten av kaken. Sprøyt topper av krem rundt bæret og sett glassene kaldt i minst fire timer før servering slik at de får satt seg og smakene kommer bedre frem.

Riv gjerne over litt sjokolade før servering.