Bursdagsbløtkake med sommerbær

sommerbursdag er jo herlig

Ingenting er som en skikkelig bursdagskake med krem og bær, og når vi bruker både vaniljekrem samt vanlig fløtekrem, sprø krokan og mengder av friske bær så må det bare bli kjempegodt. Nytes i generøse stykker – med gaffel!

Ingredienser

et sukkerbrød

100 gr ferske blåbær

100 gr ferske bringebær

150 gr ferske jordbær

en pakke Piano vaniljekrem

en halv liter kremfløte

tre spiseskjeer sukker

tre til fire spiseskjeer hjemmelaget knust krokan

to spiseskjeer sukkerlake

væske til dynking (melk, lake fra en boks ananas eller annen hermetisk frukt, sitronbrus e.l.)

Fremgangsmåte

Tilbered sukkerbrødet etter oppskriften og la det avkjøles helt etter steking. Beregn minst to timer til avkjøling, eller bak sukkerbrødet dagen før det skal fylles. Bruk en lang brødkniv og del det på langs så du har tre lag sukkerbrød. Bruk bunnplaten på springformen til å løfte lagene fra hverandre og legg de på en kakerist eller på en tallerken mens du forbereder fyll og pynt.

Finn frem fatet du skal servere kaken på og legg på kakebunnen. Dynk kaken med det du foretrekker av væske. Bruk en spiseskje og fukt kaken. Pass på at du ikke overdriver, 4-5 spiseskjeer pr. lag pleier å være akkurat nok.

Fordel Piano vaniljekrem på det første laget og dryss på blåbær, legg på den midterste delen av kakebunnen pg dynk dette på samme måte.

Pisk fløten, ta ut litt i underkant av halvparten av kremen og bland inn knust krokan. Fordel krokankremen på kakebunnen og legg på bringebær.

Legg på toppen av sukkerbrødet og press lett ned med begge håndflatene. Smør et tynt lag krem på toppen og smør resten på sidene.

Del jordbærene i skiver på langs så det fine mønsteret i bærene kommer frem. Legg jordbærskivene i et taksteinmønster oppå kaken og pynt langs kanten med resten av kremen som du sprøyter på i små topper. Pensle jordbærene lett med litt sukkerlake så de blir ekstra blanke og fine.

La kaken avkjøle seg i kjøleskap før servering.