© 2010–2022 Millas Mat

Burgerbrød med italienske urter

ta hjemmeburgeren til nye høyder

Butikkjøpte burgerbrød er ikke alltid det beste så hvorfor ikke bake dine egne med smak av urter. Ønsker du en mer naturell smak er det bare å utelate de fra oppskriften. Disse brødene er fine å fryse så kan du ha de som blir til overs på lur til neste burger-middag for de tiner raskt i ovnen.

Ingredienser

gir tolv burgerbrød:

syv dl hvetemel

en pose tørrgjær

en teskje havsalt

en spiseskje sukker

en teskje tørket oregano

en halv teskje tørket basilikum

en klype tørket timian

1 1/4 dl melk

1 1/4 dl vann

to spiseskjeer vanlig olivenolje

et egg og en eggehvitte

litt maismel eller polenta

sesamfrø til pynt (kan sløyfes)

Bland sammen hvetemel, salt, sukker, tørrgjær og krydderurter i en bolle. Varm opp vannet og melken til ca. 40 °C i en liten kjele og hell den over i melet sammen med olje og egget og miks deigen godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok.

Elt deigen godt i ca. fem minutter på bakebordet og dryss på litt mer så den ikke klistrer seg til flaten. Smør en bolle med litt olje, legg deigen oppi og dekk bollen med plastfolie. La den heve på et lunt sted en times tid.

Slå deigen ned og del den i to og deretter i seks emner hver så du får tilsammen tolv emner.

Kle to bakeplater med papir. Trill emnene til boller og klem de deretter ned til flate leiver så de blir i underkant av 1 cm tykke. Et kjevle fungerer fint her for det er viktig at du får de flate nok så du får burgerbrød og ikke kuvertbrød. Dryss på litt maismel og dekk platene med plastfolie. Etterhev brødene i ca. 45 minutter.

Pensle brødene med pisket eggehvitte og dryss på frø eller urter om du ønsker det. Stek brødene ved 200 °C i ca. 12-14 minutter og la de avkjøle seg på rist.