© 2010–2022 Millas Mat

Budapestrull med mandler

en annerledes rullekake

Denne kaken finnes i varianten både med og uten hvetemel men bruker man mel får man litt mer smaken av kake og ikke bare marengs. Mange sammenligner denne kaken med Kvæfjordkake eller Verdens Beste og det er absolutt en likhet. Jeg pleier å lage kremen dagen i forveien for å spare tid og for å være sikker på at den er gjennomkald. Fyll kaken med friske bær om du vil men spiser du kaken i Budapest kan den gjerne være fylt med mandarinbåter.

Ingredienser

seks eggehvitter

tre dl sukker

to dl hvetemel, siktet

to teskjeer ekte vaniljesukker

to dl mandelflak

fem dl konditorkrem

300 gr friske bær eller fukt i sesong

Lag konditorkremen i god tid siden den trenger komplett avkjøling.

Sett ovnen på 170 °C og kle langpannen med et stykke bakepapir og smør det lett med litt Formfett. Pisk eggehvittene til myke topper og dryss i sukkeret mens maskinen går. Pisk videre på god hastighet inntil du har en stiv og blank marengs. Vend inn hvetemel og vaniljesukker og spre massen jevnt utover langpannen. Dryss over et jevnt lag med mandelflak.

Stek kaken i omlag 25 minutter og vend den på et stykke bakepapir. Legg langpannen oppå og la kaken hvile i ca. 45 minutter. Det er viktig at du bruker langpannen som dekke slik at kaken ikke tørker ut og blir vanskelig å rulle sammen.

Spre kremen utover kaken men ikke helt ut i kantene. Fordel bærene utover og rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret. Avkjøl kaken før servering, det gjør den lettere å skjære opp.