Brownies fra New York City Bakery

en av mine mest delte oppskrifter

Du finner neppe en rikere oppskrift på brownies enn dette for her finnes det ikke spor av kakaopulver, kun ren smeltet sjokolade. Kaken er saftig og seig, glasuren er mørk og fyldig og karamellen smaker som god gammeldags fløtekaramell. Del kaken i små biter for dette er mektige saker for spesielle anledninger. Du kan også bare lage selve kaken og dekorere den lett med litt siktet melis, og forsøk gjerne med nøtter i kakerøren for litt ekstra variasjon.

Ingredienser

brownies:

250 gr kokesjokolade (jeg bruker 150 gr Dronningsjokolade og 100 gr Freia 70 %)

250 gr Melange (ikke bruk meierismør da smaken blir for dominerende)

fem dl sukker

fem store egg

tre dl hvetemel

to teskjeer bakepulver

en klype havsalt

——

sjokoladeglasur:

250 gr sjokolade

2 1/2 dl nykokt kremfløte

——

karamelltopping:

1/2 dl sukker

1/4 dl nykokt kremfløte

en spiseskje smør

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 150 °C og kle en liten langpanne på 20x30 cm med bakepapir som smøres godt med smør eller formfett.

Smelt sammen smør og sjokolade over vannbad og pisk egg og sukker lett sammen. Hell sjokoladeblandingen nedi de sammenpiskede eggene og bland alt godt med hvetemel og bakepulver. Stek kaken i omlag en time til den har en tørr overflate. Noen små sprekker er også vanlig at kommer når kaken avkjøles og synker litt sammen. La kaken avkjøle seg i formen i minst en time før du vender den over på en rist og forsiktig drar av bakepapiret. La den avkjøle seg i en time til før den vendes oppå en skjærefjøl dekket med et stykke bakepapir.

Til glasuren hakker du sjokoladen og heller over nykokt fløte. Rør fra midten av kjelen og utover til du har en jevn glasur. Helles over den avkjølte kaken og sett den kaldt til glasuren har stivnet.

Til karamellen smelter du sukkeret i en panne til det har fått en lys karamellfarge og koker ut pannen med varm fløte. Rør inn smør så karamellen blir blank. Lag et tilfeldig Jackson Pollock-ish mønster over kaken.