© 2010–2021 Millas Mat

Brødpinner av ferdig pizzadeig

waste not want not

Ferdig pizzadeig på rull er ypperlige til å lage noen raske og knallgode brødpinner og siden disse pensles med olivenolje før steking får du en skikkelig sprø skorpe og en flott gyllen farge. Du kan variere oppskriften med den osten og de urtene du selv liker og har i skapet. Med eller uten frø, de smaker godt uansett. Du kan bruke vanlig pizzadeig eller den med fullkorn for en litt grovere tekstur. Denne metoden lærte jeg fra en som hadde erfaring fra et klosterkjøkken der de engang fikk donert to kasser med frossen pizzadeig. Da var det en gyllen anledning til å være kreativ så den ikke skulle bli liggende ubrukt og her er resultatet. De er like enkle som de er geniale.

Ingredienser

gir 20-25 ferdige brødpinner:

en rull ferdig pizzadeig (langpannestørrelse)

75-100 gr revet ost (parmesan er ekstra godt)

friske eller tørkede urter etter smak

vanlig olivenolje til pensling

litt havsalt

Rull pizzadeigen ut på et lett melet bakebord og dryss på et jevnt lag med revet ost. Fordel friske eller tørkede krydderurter over deigen og brett den i to på langs. Bruk gjerne et kjevle for å klemme deigen godt sammen og bruk en kniv eller et pizzahjul til å dele opp deigen i strimler. Kle et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 180 °C.

Ta en deigremse og vri den ved å holde en ende å hver bånd pg tvinn den godt før du legger de på bakeplaten. Du kan legge disse ganske så tett på platen så du ikke må steke så mange brett. Pensle de ferdige remsene med olivenolje og dryss på havsalt eller sesamfrø og stek de gylne i to til femten minutter. La de avkjøle seg på rist før servering.