Bringebærfromagekake på kjeks- og nøttebunn

ostekake med gelelokk

Noen ganger får man lyst til å eksperimentere litt og lage noe helt nytt og slik ble denne kaken til. Den er inspirert av en annen kake fra et lokalt bakeri her hjemme og smaker helt fortreffelig. Bringebær og sjokolade er en god og velkjent kombinasjon som kombinerer både friskhet og sødme. Dette er ikke en veldig arbeidskrevende kake men husk å beregne nok til til avkjøling.

Ingredienser

​nøttebunnen fra denne oppskriften

bringebærfromage:

tre dl kremfløte

en god spiseskje sukker

fem plater gelatin (bløtlagt og smeltet)

400 gr halvtinte bringebær

——

en halv porsjon sjokolademousse

en pakke Freia bringebærgelè

hele friske bringebær

Fremgangsmåte

Tilbered nøttebunnen etter oppskriften og la den avkjøles helt. Lag også sjokolademoussen og geleen etter oppskriftene men husk at geleen bare skal avkjøles og tyknes noe, den skal ikke bli helt stiv for da får du den ikke over kaken.

Pisk fløte og sukker til en fyldig krem og bløtlegg gelatinen. Når den er myk klemmer du ut så mye vann du klarer og har den over i en liten kjele på svak varme. Når massen er helt smeltet dropper du den over i kremen sammen med de halvtinte bringebærene og pisker det hele sammen til en javn masse som du setter kaldt.

Som du ser på bildet begynner du med halvparten av sjokolademoussen over nøttebunnen, deretter fromagen før det siste laget med mousse og deretter hele bær og gelè. Sett kaken kaldt i minst fem timer så alt avkjøles og stivnes.