© 2010–2022 Millas Mat

The Chocolate Brownie

oppskrift fra Bread Ahead, London

Det London-baserte bakeriet Bread Ahead er viden kjente for sine intenst gode brownies og en rekke andre gode bakevarer bland byens søtmumser. Denne oppskiften ble gitt til matskibent- og konditor Rachel Khoo hvis programmer også har vært sendt på norsk tv og jeg har oversatt den til norsk og testet den ut hjemme på mitt eget kjøkken. Jeg har ikke forsøkt meg på en brownie med mer sjokolade enn dette, en halvkilo er MYE for en kake men for en sann sjokoladeelsker er dette en drøm. En bit sammen med vaniljeiskrem og sterk kaffe er perfeksjon. Vær obs. på at kaken trenger god tid til avkjøling fordi all sjokoladen må sette seg før den kan deles opp.

Ingredienser

160 gr blansjerte mandler

160 gr blansjerte hasselnøttkjerner

300 gr meierismør

500 gr mørk kokesjokolade (Freia 70% kakao)

fem egg

500 gr sukker

100 gr hvetemel

en klype finknust havsalt

Hakk alle nøttene og sett de til side. Kle en en liten form på 36x26 cm med bakepapir og smør det godt og sett ovnen på 180 °C (varmluft).

Smelt alt smøret og 400 gr. av sjokoladen (hakk opp de siste 100 gr.) over vannbad og pisk sammen egg og sukker i en romslig bakebolle. Du skal ikke piske dette til eggedosis, bare røre deg godt sammen til en jevn masse. Når all sjokoladen og smøret har smeltet heller du det over i eggeblandingen og rører det godt sammen. Vend inn nøttene og resten av den hakkede sjokoladen. Sikt inn hvetemelet og når du har en jevn røre heller du den over i en smurte formen.

Bak brownien i 25-30 minutter. Den vil vanligvis de litt uferdig ut når tiden har grått men ta den ut og la den avkjøle seg i formen i minst to til tre timer før du forsiktig løfter den ut ved å holde i bakepapiret. Legg den på en brødfjøl og kutt den inn i 16 firkanter. Bitene kan fryses men husk å legge matpapir imellom stykkene. Kaken tines i romtemperatur.