© 2010–2021 Millas Mat

Blueberry-Lemon Scones

amerikanske scones med blåbær og sitron

De fleste forbinder scones med de britiske øyene men vi finner scones i flere nederlandske bøker fra samme tidsperiode. De nederlanske immigrantene tok med seg sine baketradisjoner til den nye verden og scones fikk etterhvert en makeover. Kombinasjonen blåbær og sitron er svært velsmakende og de bør nytes nybakte og lune med smør til. Dette er nydelig som søndagsfrokost.

Ingredienser

320 gr hvetemel

tre til fem spiseskjeer sukker

en spisekje bakepulver

en god klype havsalt

100 gr kaldt smør i små terninger

en spiseskje revet sitronskall

150 gr friske blåbær

2,4 dl fløte eller 1,2 dl fløte + to egg

Legg et stykke bakepapir på en stekeplate og sett ovnen på 205 °C.

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og havsalt i en bolle eller ha det i prosessoren. Tilsett smør og bland det inn til en grov masse, Gni ut større biter av smør, de små ka du la være. Du kan som sagt bruke prosessoren eller bruke en bolle og en gaffel og kjøre old school metoden.

Bland inn sitronskall og miks blåbærene forsiktig inn så de dekkes av melet. Lag et krater og hell i fløten eller fløte og eggeblandingen. Bruk en gaffel til å mikse deigen lett sammen men ikke overarbeid den - det er svært viktig når du baker scones. Når deigen har samlet seg tar du den ut på et lett melet bakebord og klapper den ut til et rektangel på ca. 2 1/2 cm. tykkelse. Skjær den opp som et "Union Jack" flagg i litt lange trekanter, bruk en stekespade til å løfte dem opp og legg de over på brettet med litt avstand siden de hever seg endel under steking.

Stek de pent gylne i 20-25 minutter og avkjøl de lett på rist mens du dekker frokostbordet.