© 2010–2021 Millas Mat

Blueberry Crunch Cake

blåbærmuffins i kakeform med pecan og demerarasukker

Denne deilige kaffekaken er svært enkel å preparere og alt du trenger i tillegg til en kakeform er en blandebolle og en ballongvisp. Oppskriften er amerikansk og smaker ikke så rent lite av gode blåbærmuffins - den typen du får på de virkelig gode amerikanske bakeriene i New York som Levain, Amy's og Three Owls Market som virkelig har perfeksjonert sine muffins til noe mer enn bare en snack du spiser til kaffen din.

Ingredienser

passer til en 30 x 30 cm. kakeform:

tre dl rømme

170 gr smør, smeltet og avkjølt

fire store egg, romtempererte

tre teskjeer ekte vaniljeekstrakt

en teskje havsalt, finknust

250 gr granulert sukker

halvannen teskje bakepulver

en halv teskje natron (bicarb)

en teskje malt kanel, jeg bruker Ceylon

312 gr hvetemel

200 gr friske eller frosne blåbær

100 gr pecankjerner, mandelskiver eller valnøtter

to spiseskjeer demerarasukker

Smelt smøret og sett det til side for avkjøling mens du setter ovnen på 175 °C og legger bakepapir i kakeformen som smøres lett. Grovhakk pecankjernene og sett de til side.

Finn frem en romslig blandebolle og tilsett rømme, smeltet smør og egg. Pisk det hele godt sammen til en jevn blanding og tilsett sukker, havsalt, bakepulver, natron og kanel og pisk godt mellom hver gang. Ha deretter i hvetemel og bland det inn men ikke pisk mer enn at melet forsvinner inn i røren og vend deretter inn blåbærene. Hell røren i den preparerte formen og dryss over pecankjerner og demerarasukker.

Stek kaken nederst i ovnen i omlag 50 minutter eller opp mot en time. La den avkjøles i formen før den tas ut og flyttes over til en skjærefjøl - kuttes i passende biter før servering. Kaken er god i inntil tre dager godt pakket inn men kan også fryses.