© 2010–2022 Millas Mat

Black Forest Gâteau

en festkake med mørk sjokolade og kirsebær

Dette er en svært berømt og anerkjent tysk dessertkake som går under navnet Schwarzwälder Kirschtorte. Det er ikke vanskeligere eller mer jobb å lage denne kaken enn en tradisjonell bløtkake og hermetiske kirsebær fås i velass. matvarehus. Denne er en flott kake for de store anledninger.

Ingredienser

kaken:

340 gr sukker

340 gr mykt smør

seks egg

240 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

100 gr mørk usøtet kakao

fyll:

to bokser kirsebær i sirup

to spiseskjeer Kirsh

glasur:

seks dl kremfløte

200 gr mørk kokesjokolade i små biter

pynt:

50 gr mørk revet sjokolade

Sett ovnen på 170 °C og smør en 24 cm. stor springform og legg bakepapir i bunnen som også smøres lett. Pisk smør og sukker hvitt og kremete og pisk deretter inn et og et egg av gangen. Sikt sammen mel, bakepulver og kakao og tilsett dette til slutt. Pisk videre til du har en glatt og fyldig kakerøre. Hell røren i den smurte formen og stek kaken i ca. 45-60 minutter. Sjekk med en kakenål at den er ferdig og la den avkjøle seg godt i formen før du tar den ut og lar kaken bli helt kald på kakeristen.

Sil sirupen av de hermetiserte kirsebærene og ta vare på to dl av den. I denne sirupen mikser du inn likøren. Del den avkjølte kaken inn i tre lag. Legg hvert lag på en flat tallerken og øs over kirsebærsirupen. La de ligge og trekke til seg all væsken.

Varm opp to dl av fløten til rett under kokepunktet og trekk kjelen av platen. Tilsett den hakkede sjokoladen i den varme fløten og pisk godt til all sjokoladen har smeltet. Hell massen over i en kald bolle og sett den i kjøleskapet så den tykner lett.

Pisk resten av kremfløten til en fyldig krem og legg den nederste kakebunnen på fatet du skal servere kaken på. Legg på halvparten av den piskede kremen og halvparten av de avsilte kirsebærene. Legg på den midterste kakebunnen og gjenta prosessen. Legg på kaketoppen og press lett ned med håndflaten.

Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet og pisk den godt opp. Bruk en spatel og spre den utover toppen og sidene av kaken. Pynt med revet sjokolade og sett kaken kaldt i noen timer før servering.

Om du ønsker kan kaken også pyntes med små kremtopper og kirsebær.