© 2010–2021 Millas Mat

Blåbær «ripple» cupcakes med vaniljekrem og blåbærglasur

three times a charm

Når skogen er så full av blåbær så langt øyet kan se er det bare å finne frem bærplukkeren og en stor bøtte. Jeg vokste opp med blårbærturer som en fast sommertradisjon og så snart vi var hjemme satt mamma og jeg med hver vår rist for å rense vekk småkvister og blader. Her har jeg bruk friske bær til både kakene og glasuren og lillafargen er helt naturlig, den blir nesten lavendel.

Ingredienser

gir tolv cupcakes:

125 gr mykt tomtemp. smør

125 gr sukker

125 gr siktet hvetemel

en kkvart teskje natron (baking soda)

to store egg

to spiseskjeer helmelk tilsatt en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

to dl avkjølt konditorkrem/eggekrem

125 gr friske blåbær

to spiseskjeer sukker

omlag en dl melis + litt ekstra til pynt

Lag kremen etter oppskriften, fyll den i en sprøytepose og legg den kaldt over natten.

Kjør blåbærene til en puré sammen med to spiseskjeer sukker og press den igjennom en finmasket sil for å fjerne skinn og stener. Sett den til side.

Sett k-vispen på kjøkkenmaskinen og tilsett smør, hvetemel, sukker, natron og egg i bollen. Miks det hele i et drøyt minutt før du tilsetter melk- og vaniljeblandingen og pisker godt i ytterligere et minutt.

Sett ovnen på 170 °C og sett opp tolv papirformer på muffinsbrettet. Tilsett to gode spiseskjeer av blåbærpureen i røren, vend den inn så den lager fine striper i røren og bruk to spiseskjeer til å fylle formene. Stek de i 20-22 minutter og la de avkjøles helt på rist.

Bruk en liten kniv og skjær et hulrom i hver cupcake, ta vare på toppen av utskjæret og fyll hulrommet i hver cupcake med krem. Plasser toppen tilbake igjen delvis oppå kremen som et lite lokk slik du ser på bildet.

Rør inn litt og litt av melisen inn i blåbærpureen til du har en tykk glasur og dekorer toppen av muffinsene. Avslutt med et lite dryss siktet melis.