© 2010–2021 Millas Mat

Blåbærmuffins med havreknusp

noen ting kan man legge lokk på

Store deilige dekadente blåbærmuffins, hva mer kan man si? Det sprø laget med smak av havre på toppen gjør disse ekstra smakfulle og spesielle. De inneholder ikke melk og oppskriften fikk jeg fra en amerikansk blogg som dessverre nå er tatt vekk fra nettet. Som du vil se når du mikser sammen selve deigen så er den veldig fast og du må faktisk trykke den litt nedi formene for å få plass til toppingen. Du vil heller ikke få mikset blåbærene så godt inn i deigen men bare dytt de litt nedi så lover jeg at det blir et flott resultat når de er ferdig stekte. Husk at de er skjøre så lenge de er varme så vær forsiktig når du løfter de ut av muffinbrettet. Slike brett med store kopper finner du i de aller fleste kjøkkenbutikker og de kan brukes til alle sorter muffins & cupcakes.

Ingredienser

gir seks store muffins:

300 gr hvetemel

150 gr sukker

en teskje ekte vaniljesukker

to teskjeer bakepulver

en halv teskje havsalt

tre store egg

to dl nøytral olje (solsikke, mais eller rapsolje)

200 gr friske eller frosne hele blåbær

——

havreknusp:

30 gr store havregryn

30 gr smør

30 gr sukker

Sett ovnen på 200 °C og sett opp seks store muffinsformer i et stort muffinbrett. Bland sammen de tørre ingrediensene for du blander i det fuktige med rolige bevegelser og vender inn blåbærene i til slutt. Fordel røren i formene.

For å lage havreknusp så blander du sammen havregryn og sukker og gnir inn smøret med fingertuppene. Fordel massen på toppen av muffinsene og steke de midt i ovnen i ca. 25 minutter men jeg råder deg til å sjekke de med en kakenål for å være sikker på at de er gjennomstekte for det er mulig at de trenger fem minutter ekstra. Dette avhenger av ovnen din.

La de avkjøle seg helt på rist før servering.