© 2010–2022 Millas Mat

Blåbærmuffins med gresk yoghurt

melkesyre gjør underverker

Hemmeligheten bak den gode smaken i disse muffinsene er yoghurt. Melkesyre gjør nærsagt alle bakverk svært holdbare og saftige og det er ingenting i veien for og også bruke de i andre bakverk som sjokoladekaker eller gjærbakst. Denne oppskriften er selvutviklet men ingrediensene finner du i de fleste muffinsoppskrifter. Det er bare mengdeforholdet som er annerledes.

Ingredienser

gir tolv vanlige små muffins:

to dl gresk yoghurt

tre egg

100 gr smeltet smør

en teskje vaniljesukker

to teskjeer bakepulver

to dl sukker

fem dl hvetemel

200 gr ferske eller frosne blåbær

Smelt smøret, sett det til side og sett ovnen på 200 °C. Finn frem et muffinbrett og sett papirformer oppi fordypningene.

Vend sammen hvetemel, sukker, vanilje og bakepulver i en stor bakebolle og tilsett blåbærene. Når de blir dekket av hvetemel synker de ikke så lett til bunns under steking. Ha deretter i yoghurt, knekk i eggene og hell i det smeltede smøret. Bruk en sleiv og rør det rask sammen til en noe klumpete røre. Det er viktig og ikke røre for mye.

Fordel røren i formene med en spiseskje og stek de i omlag tjue minutter. Sjekk med en liten kakenål at de er gjennomstekte og ha de avkjøle seg litt i formene før de tas ut og legges på kakeristen. Sikt gjerne over litt melis før servering.